Peter Sagan vynechá Strade Bianche. Sezónu začne na Tirreno-Adriatico

Sagan Strade Bianche 2021 nepôjde

zdroj: twitter.com/stradebianche

Peter Sagan (BOH), ktorý nedávno prekonal koronavírus, vynechá jednodňové preteky Strade Bianche. Tie sa konajú v sobotu 6. marca. Sezónu odštartuje na etapovom podniku Tirreno-Adriatico.

„Peter je na dobrej ceste k uzdraveniu. Ak bude v ďalších dňoch v dobrom stave, zúčastní sa Tirreno-Adriatico,“ cituje stanovisku tímu BORA – hansgrohe web Cyclingnews.

31-ročný Sagan Strade Bianche otvoril vlaňajšiu skrátenú sezónu, ale tentokrát je v úplne inej situácii. Niekoľko dní bol v karanténe na Kanárskych ostrovoch, keďže s Jurajom Saganom a Erikom Baškom boli pozitívni na covid-19. Informácie o stave Petra boli rôzne. Tím uviedol správu, že mal iba mierne príznaky.

„Tri alebo štyri dni sa cítil horšie, ale potom sa to zlepšovalo, takže to nebolo také zlé. Po izolácii začal jazdiť na bicykli, ale bez záťaže. Tak to zostane, kým nevykonáme všetky testy.,“ spomenul pre poľské Kolarsko športový riaditeľ v nemeckom tíme Szmyd.

Sagan vrátil negatívny test v polovici februára a mal opäť trénovať. Začal s miernou záťažou a počas niekoľkých dní podstúpil vyšetrenia, ktoré mali poukázať na jeho stav po korone. Lekársky tím sa najprv zhodol na jednoznačnom vynechaní klasík Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brusel – Kuurne, ktoré sa konali posledný víkend.

Teraz pre neho odpadá aj jedna z najatraktívnejších klasík Strade Bianche v Taliansku. Tá sa kona aj napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii v Siene.

Preteky Tirreno-Adriatico sa konajú od 10. do 16. marca. Po nich talianska jarná sezóna pokračuje prvým monumentom Miláno – San Remo 20. marca.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár