Peter Sagan zmešká prvé klasiky. Karanténa skončila

Peter Sagan zmešká prvé klasiky

zdroj: twitter.com/giroditalia

Peter Sagan (BOH) Peter Sagan zmešká prvé klasiky – „otvárací víkend“ – ako sa nazýva kombinácia pretekov Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne. Slovák musel urobiť zmeny v kalendári po tom, čo na na konci januára infikoval koronavírusom. V karanténe bol na ostrove Gran Canaria, spoločne s bratom Jurajom a Erikom Baškom.

Prvé klasiky sezóny sa konajú 27. a 28. februára.

„Ukončil karanténu. Peter sa cíti dobre a nemá žiadne akútne symptómy. Peter nebude jazdiť na otváracom víkende. Na prijímanie rozhodnutí o zvyšku jeho programu je ešte príliš skoro,“ cituje stanovisko tímu BORA – hansgrohe belgický web hln.be.



Rodák zo Žiliny v ďalších dňoch absolvuje sériu vyšetrení. Naplánované sú kontrola krvi, ultrazvukový sken srdca, magnetická rezonancia, röntgenové vyšetrenie pľúc a spirometria pľúc. Až po nich mu dá lekársky tím povolenie naplno trénovať.

Peter Sagan zmešká prvé klasiky po tom, čo si naplánoval kompletný jednodňový program. Naposledy sa na vysoko hodnotenom Omloope zúčastnil v roku 2017. Najlepšie tam skončil druhý. V rovnakom roku vyhral Kuurne-Brusel-Kuurne.

Po týchto pretekoch nastupuje viac tradičný program, a to talianske trio Strade Bianche, Tirreno-Adriatico a Miláno – San Remo. 31-ročný Slovák má však zálusk aj na ďalšie monumenty, a to Okolo Flámska a Paríž – Roubaix, ktoré vyhral v rokoch 2016, respektíve 2018.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár