Philippe Gilbert: „Aj dobrý amatérsky cyklista vie dokončiť Miláno – San Remo.“

Philippe Gilbert

zdroj: https://twitter.com/PhilippeGilbert/status/1372508746241433605/photo/1

Top favoriti a Philippe Gilbert

Na nadchádzajúcom vydaní monumentu Miláno – San Remo uvidíme aktuálne svetovú cyklistickú smotánku. A teda nebudú chýbať také mená ako Michael Matthews (:bex:), ktorému jeho tímový šéf  verí, Greg van Avermaet (ACT) či Peter Sagan (BOH). Samozrejme, nesmieme zabúdať ani na momentálne najlepšie trio vo svete nielen cestnej cyklistiky. Na 300 kilometrov dlhej trati uvidíme aj úradujúceho majstra sveta Juliana Alaphilippa (:dqt:), Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix) a samozrejme Wouta van Aerta (:tjb:), ktorý sa bude snažiť obhájiť titul z minulého roka. A čo Philippe Gilbert (:lts:), 38-ročný belgický profesionál, ktorý vo svojej bohatej kariére dokázal vyhrať všetky zvyšné štyri monumenty? Určite s týmto čiernym koňom musíme rátať. La Primavera mu však v jeho Palmarés stále chýba. Preto sa rodák z Valónska nemôže rovnať takým velikánom, akými sú napríklad Eddy Merckx, Rik Van Looy a Roger De Vlaeminck. Pretože tieto tri spomenuté legendy vyhrali všetkých päť monumentov aspoň raz.

Obrázok
Philippe Gilbert počas klasikárskeho zápolenia https://twitter.com/PhilippeGilbert/status/1368632801805950986/photo/1

Pretekárska kondícia

Philippe Gilbert od konca minulého roka, kedy si zranil koleno, toho veľa nenajazdil. Ozajstnými prvými pretekmi v tejto sezóne boli etapové preteky medzi Parížom a Nice, ktoré vyhral Maximilian Schachmann z Bory. Počas nich sa vyjadril, že preteky idúce za slnkom berie skôr ako prípravu a dúfa, že budú ťažké. Pretože „vždy sa stávate lepším, keď jazdíte tvrdo. To platí pre tréning a aj pre preteky. Vždy mám rád ísť naplno, pretože je to jediný spôsob, ako sa stať silnejším, čo nebolo možné v úvodných dňoch.“

Neskôr sa vyjadril aj na adresu fenomenálneho tria. „Je vždy pekné ich sledovať, ako pretekajú. Mám rád spôsob, akým závodia, agresívne. Takto som jazdil roky a som naozaj rád, že to isté robia ak oni. Je to zaujímavé pre verejnosť, pre sponzorov a pre preteky samotné.“ Taktiež dodal, že poraziť ich bude veľmi náročné, ale všetko záleží od situácie a od konca pretekov.

Aktuálne som so svojou formou naozaj spokojný, pretože dva či tri mesiace dozadu som nebol tam, kde som teraz. Pracoval som tvrdo a cítim, že opäť to najlepšie prichádza. Neviem, či budem na 100% dobrý na Miláno – San Remo, ale budem dobrý. Všetko je možné. Aj dobrý amatérsky cyklista vie dokončiť Miláno – San Remo.

 

Nuž, Philippe Gilbert má pravdu, všetko je možné. a netreba zabúdať, že aj jazdci, ktorí sa javia ako neomylní a neskutočne silní, mávajú zlé dni… lebo sú ľudia. Kto vyhrá prvý monument sezóny, ktorý rozkvitá ako nesmelá prvosienka? To sa dozvieme už túto sobotu 20. marca.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár