Po 1. etape Vuelta a España 2021; Bernal spokojný, Černý smutný

Vuelta a España 2021
po 1. etape Vuelta a España 2021

zdroj: https://twitter.com/lavuelta/status/1426627308446748674/photo/1

14. augusta začala posledná grandtour sezóny – španielska La Vuelta a España. A začala takpovediac in medias res časovkou jednotlivcov v meste Burgos. Jej víťazom sa stal fenomén menom Primož Roglič (:tjb:), ktorý sa hneď od prvého dňa oblieka do červeného dresu. Aká atmosféra však vládne v pelotóne po 1. etape Vuelta a España 2021?

Po 1. etape Vuelta a España 2021

Primož Roglič (:tjb:) – víťaz

Pád na Tour, zlato z olympijskej časovky a teraz prevzatie líderského dresu hneď pri prvej možnosti. To je talent made in Slovenia. Vo svojom vyjadrení spomenul, že dnešná časovka, ktorá sa išla za horúceho počasia, bola ťažká, no páčila sa mu. Naozaj si ju užil. Čo sa týka hájenia červeného dresu, ktorý sa pomaličky stáva jeho vlastným symbolom, povedal, že uvidí, ako sa situácia vyvinie.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a vonku
https://www.facebook.com/cyclingnews/photos/a.408420284491/10158428711804492/

Alex Aranburu (AST) – 2. miesto

V tíme Astana – Premier Tech vládne aj napriek tesnému druhému miestu spokojnosť. Alex bol dlhú dobu udomácnený v kresle priebežného víťaza etapy, no napokon ho musel opustiť.

Tím Deceuninck – Quick Step

Piate a siedme miesto v etape a dres najlepšieho mladého jazdca. To je dnešná bilancia belgického tímu na španielskej vuelte (odhliadnuc od iných dnešných triumfov). Piate miesto vybojoval Josef Černý, ktorý však so svojím výkonom nebol spokojný. Siedmy zas skončil Andrea Bagioli, pre ktorého je zisk bieleho dresu nateraz veľkým úspechom.

Tím INEOS Grenadiers

Dylan van Baarle bol dnes jediným pretekárom britského zoskupenia, ktorý sa prebojoval do top 10 výsledkovej listiny. Napriek tomu sa však v tíme čakalo viac. Najmä od Adama Yatesa.

Egan Bernal je však so svojím výkonom spokojný, nakoľko si pred etapou určil svoj vlastný cieľ. Ten znel: „Neprísť do cieľa po 9. minúte pretekania.“ Napokon to stihol o jednu jedinú sekundu, a teda na lídra stráca 27 sekúnd.

Zajtra je na programe 2. etapa, ktorá bude vyhovovať šprintérom.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár