Po 21. etape Vuelta 2021; Roglič: „Vždy je pekné byť súčasťou štatistík.“

Vuelta a España 2021
po 21. etape Vuelta 2021

zdroj: https://twitter.com/lavuelta/status/1434589755019235332/photo/1

Primož Roglič (:tjb:) ovládol záverečnú časovku jednotlivcov na 76. ročníku španielskeho cyklistického „šialenstva“ menom Vuelta Ciclista a Espaňa a zaknihoval tak svoj už tretí celkový triumf na Pyrenejskom polostrove. Aké sú však reakcie po 21. etape Vuelta 2021?

Reakcie po 21. etape Vuelta 2021?

Primož Roglič (:tjb:) – víťaz

Kto bude dnes od radosti najťažšie zaspávať? No predsa slovinská megastar menom Primož Roglič, ktorý sa výrazným písmom zapísal do štatistík najvzrušujúcejšej grandtour sezóny. Nielenže vyhral dokopy 4 etapy a získal srdcia mnohých fanúšikov na celom svete… Stal sa v poradí tretím pretekárom, ktorý dokázal vyhrať španielsku Vueltu tri edície po sebe. To sa podarilo iba Španielovi Robertovi Herasovi (2003, 2004 a 2005) a Švajčiarovi Tonymu Romingerovi (1992, 1993 a 1994). Túto výnimočnosť Slovinec v červenom okomentoval: „Vždy je pekné byť súčasťou štatistík.“  Na adresu pretekov len dodal, že boli náročné, ale užíval si ich naplno.

A to je to najdôležitejšie. Elegantný pohár víťaza Tour de France mu síce stále uniká, byť však novodobým kráľom uvoľnených pretekov, kde takmer v každej etape na vás striehne niečo nepredvídateľné, je tiež prestíž.

Magnus Kort Nielsen (:efn:) – 2. miesto

Jediným pretekárom, ktorý dnes ohrozil muža v el Rojo, bol Dán Magnus Kort Nielsen, ktorý zajazdil svoju životnú grandtour. Trikrát víťazstvo a raz druhé miesto.

Deceuninck – Quick Step

Aj v belgickom tíme Deceuninck – Quick Step bude po dnešku vládnuť skvelá nálada. O ňu sa postaral štvrtým miestom Josef Černý, ktorý v obidvoch časovkách skončil v top 5, a Fabio Jakobsen. Ten si doslova znovuzrodený odnáša z rozpálených španielskych ciest zelený dres pre lídra bodovacej súťaže.

Felix Grossschartner (BOH) – 7. miesto

Siedme miesto v etape, desiate celkovo. Solídna bilancia pre 27-ročného Rakúšana.

„Boli to tri veľmi poučné týždne. Bolo to druhýkrát, čo som išiel na celkovú klasifikáciu na Grand Tour. Moje posledné preteky boli Giro a potom Okolo Sardínie, a hoci som dobre trénoval, nebol som skutočne na tom dobre. Boli tu dobré dni, a taktiež zlé, ale som spokojný, že som bol vždy sústredený a nevzdával som sa. Keď som mal zlý deň, vždy som sa bránil a využil som ho. Nakoniec to bolo odmenené a s výsledkom môžem byť skutočne spokojný. Je dôležité analyzovať chyby, ktoré sa stali a vziať ich so sebou ako skúsenosť, aby sme z nich mohli ťažiť v ďalších pretekoch.

Takže teraz sa teším na nadchádzajúce preteky v Taliansku a dúfam v ich dobrý koniec. Tri týždne sú naozaj dlhý čas, a aj keď to vždy nešlo tak dobre ako v 17. etape, keď som havaroval pred posledným stúpaním, stále som sa dokázal prebojovať späť. Takže keď máte ťažké časy a vypadnete z top 10, nie je to ľahké, ale vždy musíš zo seba vydať maximum. Vždy sa môžu stať neočakávané veci a dokonca aj v posledných dňoch pretekov sa veci môžu zmeniť a musíte byť na to pripravení. Ďakujem celému tímu, pretože každý zo seba vydal to najlepšie. Bolo to pre všetkých ťažké nielen kvôli profilu, ale aj kvôli teplu a stresu. Mali sme aj nejaké pády v tíme, ale každý sa snažil pokračovať v boji. Ďakujem vám všetkým, všetci mi verili a podporovali ma a napriek náročnejším časom sme sa spolu dobre bavili.“

Image
https://twitter.com/BORAhansgrohe/status/1434589289581535235/photo/1

Enric Mas (MOV) – 9. miesto

Spokojnosť cítiť aj v tíme Movistar, ktorý sa len včera opäť „preslávil“ svojou taktikou. Nezdar spred pár hodín však hodili za hlavu a dnes do časovky vykročili pravou nohou. To bol najmä prípad domáceho Enrica Masa, ktorý bol síce pár metrov pred cieľovou páskou obehnutý Rogličom, druhé miesto v celkovej klasifikácii mu už nikto nevezme.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár