Po Clásica San Sebastian 2021: Powlessov šéf v extáze, Bora zdecimovaná

po clásica San Sebastian 2021

zdroj: twitter.com/TrekSegafredo

Kalendár cestnej cyklistiky pokračoval etapovými pretekmi Tour de l’Ain 2021 a Clásicou San Sebastian 2021, ktorú v záverečnom šprinte vyhral Neilson Powless (:efn:). Na druhej priečke finišoval Matej Mohorič (TBV). Tretie miesto bral Mikkel Honoré (:dqt:). Aká je však atmosféra po Clásica San Sebastian 2021, pretekoch, ktoré sa nazývajú aj ako Donostia Klasikoa?

Po Clásica San Sebastian 2021

Neilson Powless (:efn:) – víťaz

„Slovami ani neviem opísať, čo všetko to pre mňa znamená. Som veľmi rád, že som víťazstvo získal práve v San Sebastiane. V aute ma môj športový riaditeľ povzbudzoval. Ako miestny rodák je veľmi natešený. Je super vyhrať pred takto vášnivým publikom.“

Mikkel Honoré (:dqt:) – 3. miesto a Julian Alaphilippe (:dqt:) – 6. miesto

V tíme Deceuninck – Quick step vládne radosť po dnešnom upršanom dni. Postaral sa o ňu tímový benjamín, ktorému sa podarilo v závere dostihnúť čelné duo. V záverečnom šprinte však sily nazvyš už nemal, no aj tak si zaslúži obdiv a vďaku.

Spokojnosť je umocnená aj 6. miestom Juliana Alaphilippa, pre ktorého však toto umiestnenie veľa neznamená.

Lorenzo Rota (:iwg:) – 4. miesto a Odd Christian Eiking (:iwg:) – 7. miesto

Aj belgická stajňa môže po dnešku oslavovať. 4. miesto na jednej z najťažších klasík na svete je veľký úspech, i keď cyklistika je šport, v ktorom druhý muž na páske je prvým „lúzrom“. Napriek tomu pre tím, ktorý v tejto sezóne až tak neoslnil (výnimkou je víťazstvo Taca van der Horna v tretej etape tohtoročného Gira), tento výsledok veľa znamená.

Výnimočnosť dňa podčiarkol Odd Christian Eiking svojím 7. miestom.

Jonas Vingegaard (:tjb:) – 8. miesto

Jonas zajazdil na severe Španielska solídne preteky. Únava z Tour však bola neprehliadnuteľná.

Bauke Mollema (:tfr:) – 10. miesto

„Áno, som trochu sklamaný. Boli to tento rok zvláštne preteky s počasím, dažďom; iná trasa, než je bežne. Napriek tomu som sa cítil celkom dobre. Pokúsili sme sa ovládať preteky. Myslím si, že celý tím odviedol skutočne dobrú prácu.“

Tím Bora – hansgrohe

Naopak, veľkú smolu zažili jazdci nemeckého tímu. Až traja doplatili na klzké baskické cesty, ktorých tvrdosť nechtiac okúsili. Na zemi sa tak ocitlo trio Giovanni Aleotti, Matteo Fabbro a taktiež líder Wilco Kelderman. Bohužiaľ, pád nastal necelých 50 kilometrov pred cieľom, kedy sa rozhodovalo o tom, kto bude a kto nebude mať potenciálnu šancu preteky vyhrať.

Podľa stránky tímu sa Keldermanovi ani Aleottimu sa privodili iba menšie zranenia, zatiaľ čo Fabbro si poranil nohu. 25-roný Talian je na pozorovaní pri tímových doktoroch.

Obrázok
twitter.com/BORAhansgrohe

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár