Pogačar predĺžil v UAE Team Emirates do roku 2026

Tadej Pogačar UAE Tour 2021

zdroj: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Tadej Pogačar (:uae:) predĺžil zmluvu v UAE Team Emirates. Dlhodobá úprava kontraktu prišla už vlani, ale po víťazstve na Tour de France a domácom UAE Tour sa arabskí sponzori rozhodli vložiť ďalšíe prostriedky. 22-ročný Slovinec zostane vo svojej súčasnej stajni do konca roku 2026.

„V tomto tíme sa cítim ako doma. Je tu špeciálna atmosféra medzi manažérmi, jazdcami a personálom a je to dobré prostredie. Tím mi dôveruje, za čom im vďačím a preukazujem to každou jazdou. Dúfam, že budeme mať ešte mnoho úspešných sezón,“ uviedol Pogačar v tlačovej správe.

Tadej Pogačar zažil s tímom UAE premiéru na profesionálnej úrovni v roku 2019. Vyhral vtedy Okolo Algarve a Okolo Kalifornie. Už v prvom roku skončil na Vuelte tretí. Jeho enormný rast pokračoval do druhej sezóny, v ktorej vyhral Tour de France. Je považovaný za jedného z najlepších jazdcov na vrchárske preteky a celkové poradie Grand Tours. Slovinec je výborným vrchárom aj časovkárom.

„Tadej nášmu projektu verí, rovnako my veríme jeho schopnostiam. Už tretíkrát u nás predlžil kontrakt, čo ukazuje jeho odhlodanie pokračovať s týmto projektom,“ povedal v rovnakom vyhlásení šéf tímu Mauro Gianetti.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár