Pogačar Valónsky šíp 2021 nevyhrá. UAE Team Emirates odstúpil

Valónsky šíp 2021
UAE Team Emirates Tadej Pogačar Valónsky šíp 2021

zdroj: @UAETeamEmirates/Fizza

UAE Team Emirates vynechá stredajšie preteky Valónsky šíp 2021. Diego Ulissi (:uae:) a jeden člen realizačného tímu mali pozitívny test na COVID-19. Nasledujúce testy však pozitivitu vyvrátili. Za tím jazdí veľký favorit pretekov Tadej Pogačar a obhajca titulu Marc Hirschi.

V tlačovej správe tímu sa spomína, že ešte pred pár dňami mala dvojica negatívny test. Po pozitívnom teste obaja prešli tromi testami, antigénovými a PCR, ktoré boli negatívne. Nariadenia belgickej vlády však hovoria, že aj po jednom pozitívnom teste, by mal celý tím odstúpiť. Výsledok jedného pozitívneho testu je podľa všetkého falošne pozitívny.

„Všetci sme negatívni, ale neštartujeme na Valónskom šípe. Mali sme falošne pozitívny test a následne tri negatívne,“ napísal Tadej Pogčar na Twitteri.

Pred nedeľňajšími pretekmi Liége – Bastogne – Liége prejde celý tím ďalším kolom testovania. V januári bola väčšina tímu očkovaná proti covid-19.

Uno-X končí na Okolo Álp

Na prebiehajúcich etapových pretekoch odstúpil nórsky tím UNO-X. Jeden člen tímu mal príznaky chrípky a bol v stredu pozitívne testovaný na COVID-19. Jazdci a členovia tímu, ktorí s ním boli v kontakte, sú izolovaní.

Tím Uno-X je Pro tímom, ktorý v tejto sezóne dosahuje nadpriemerné výsledky. Tobias Halland Johannessen sa v utorok držal s najlepšími vrchármi a v kráľovskej etape skončil šestnásty. Deň predtým mladý Idar Andersen predviedol kvalitný nástup v poslednom kilometri, dostal sa na víťazného Gianniho Moscona a skončil druhý.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár