Polícia našla fanúšika z prvej etapy, žalobu chystá i Marc Soler

Marc Soler 2019 Tour de France

zdroj: A.S.O./Pauline BALLET

Polícia našla fanúšika z prvej etapy, ktorý spôsobil hromadný pád. Informoval o tom francúzsky portál RTL. Incident sa stal 45 kilometrov pred cieľom. V úniku bol Ide Schelling (BOH), no pelotón viedol tím Jumbo-Visma. Na čele bol Tony Martin (TJB), pred ktorým sa zjavila ceduľa s nápisom “Allez Opi-Omi”. Žena bola otočená chrbtom k pelotónu a nevidela prichádzajúci balík. Navyše svojim transparentom zasahovala do vozovky. Toto nezodpovedné chovanie odskákalo približne 45 jazdcov.

Žena skončila v rukách polície stredu 30.6 v Landerneau. Hrozí jej pokuta minimálne 1 500 eur, no môže sa to ešte navýšiť. Na krku ma všeobecné ohrozovanie a útek z miesta činu. Žalobu chystali i organizátori z ASO, podľa nových informácií to však už nemajú v úmysle. Marc Soler (MOV) ale rozmýšľa nad právnymi krokmi. Španiel po páde musel odstúpiť z Tour de France, dôvodom boli zlomené obe predlaktia a zápästie.

Incident

Marc Soler (MOV)

„Neviem ešte, čo presne spravím. Rozmýšľam nad žalobou. Celá Tour sa pre mňa kvôli tomu skončila. Momentálne som veľmi nahnevaný. Giro bolo furstrujúce, lebo som sa na to špeciálne pripravoval, no bola to moja chyba. Na Tour to ale bolo ešte horšie. Nie vlastnou vinou spadnete a celá sezóna je v koši. Tento fanúšik evidentne nemal absolútny záujem o cyklistiku. Stalo sa to tesne pred koncom etapy, kedy sa každý snažil nájsť najlepšiu pozíciu. Zrazu som videl jazdcov Jumba padať. Nemal som šancu, preletel som cez riadidlá a dopadol na ruky. Zo zeme som sa nevládal zdvihnúť, vôbec som necítil silu v rukách. Snažil som sa doraziť aspoň do cieľa, no nemohol som ani prehadzovať ani brzdiť. V cieli sa potvrdili zranenia a koniec.“

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár