Prestup Mikela Landu do Bahrain Merida oficiálne potvrdený

Prestupy

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Jedna z najväčších otázok na cyklistickom prestupovom trhu tejto sezóny je vyriešená. Mikel Landa prestupuje do tímu Bahrain Merida. Ten to oficiálne potvrdil v pondelok. V celku, ktorý by sa na ďalší rok mal premenovať na Bahrain-McLaren, by mal Španiel jazdiť od ďalšieho januára počas minimálne dvoch ďalších sezón.

29-ročný vrchár od roku 2018 pôsobil v tíme Movistar, kde mu však nebol v silnej konkurencii podobných vrchárov dávaný priestor na samostatné líderstvo. Počas pôsobenia v domácom tíme získal dve víťazné etapy – na Tirreno-Adriatico a Coppi e Bartali. Zúčasntil sa troch Grand Tours, kde najlepšie skončil na tohtoročnom Giro d’Italia. Tam zaostal iba osem sekúnd na pódiom, no bol vitálnym prínosom pre víťazného kolegu Richarda Carapaza (MOV), aj keď Landa mal byť najprv lídrom. Na dvoch Tour de France skončil siedmy, respektíve šiesty. Bol najlepšie umiestneným jazdcom v tíme, no neucelená stratégia stála Španiela dobrú pozíciu v prvých týždňoch, v ktorých prichádzali zbytočné pády či zaváhania. S novým tímom a jednoznačnou líderskou stratégiou by sa to malo zmeniť.

V sezónach 2016 a 2017 jazdil v tíme Sky, kde pri ešte viac nabitej konkurencii bol super-domestikom. Na Tour 2017 predvádzal pre Chrisa Frooma (:sky:) výborné výkony a tretie miesto mu ušlo iba o jedinú sekundu. V dvoch predchádzajúcich sezónach pôsobil v Astane, kde dosiahol svoj jediný pódiový zásah na Grand Tour. Bolo to na Giro d’Italia v roku 2015. Celkovo má na konte 15 profesionálnych víťazstiev. Medzi najcennejšie patrí trojica etáp na Gire.

Generálny manažér tímu Bahrain Merida, Brent Copeland:

„Je veľkým potešením, že môžeme privítať Mikela v našom tíme. Je to jazdec, ktorý prináša vzrušenie do pretekov vďaka jeho neskutočným vrchárskym kvalitám, ktoré ho robia konkurencieschopným cyklistom na pretekoch Grand Tours. Jeho vyrovnané výsledky hovoria za všetko a jeho výnimočné skúsenosti sú niečo, čo v tíme Bahrain Merida využijeme. S príchodom McLaren do nášho celku veríme, že Mikel prinesie ešte viac výhod. To robí každého v tíme nadšeným, veríme, že fanúšikovia sú na tom rovnako. Tešíme sa, ako budeme povzbudzovať Mikela.“

Mikel Landa:

„Som veľmi hrdý na tím Bahrain Merida, ktorý si ma vybral, aby som bol lídrom ich projektu. Som veľmi nadšený z ďalších výziev.“

Bahrajnský tím našiel náhradu za Vincenza Nibaliho (:bmt:), ktorý podľa všetkého mieri do Trek-Segafredo. Talian bol hlavným pilierom tímu na trojtýždňových etapákoch od jeho založenia v roku 2017.

Zdroj: teambahrainmerida.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár