Preview: BinckBank Tour – Sagan na potulkách Beneluxom

Benelux Tour

zdroj: facebook.com/MamRadCyklistiku

Pozornosť slovenských cyklistických fanúšikov sa na týždeň presunie z neďalekého Poľska do Holandska a Belgicka, kde sa predstaví aj Peter Sagan (BOH) a Michael Kolář (BOH). Ak vám názov pretekov nič nehovorí a premýšľate, odkiaľ sa vzali v kalendári nové preteky, netreba si zbytočne lámať hlavu. Sedemdňový podnik v Beneluxe zmenil titulárneho sponzora zo spoločnosti Eneco na online banku BinckBank, s čím prišiel aj nový názov.

Klasikársky profil pretekov prebudí najmä priaznivcov, ktorí od konca jarnej časti sezóny odpočítavajú dni do začiatku tej novej. Zaujímavosťou pretekov ostáva tzv. „zlatý kilometer“, ktorý býva zaradený v záverečnej časti etáp a jazdci v ňom bojujú o bonusové sekundy v celkovom poradí. Už neraz sme sa presvedčili, že v týždňovom etapáku je v konečnom hodnotení každá sekunda drahá. Aktivita v získavaní sekundových bonifikácii tak bude na mieste. Preteky odštartujú rovinatou etapou z Bredy. Druhý deň čaká na jazdcov krátka 9-kilometrová časovka vo Voorburgu. Príležitosť pre šprintérov príde ešte v etapách č. 3 a 4. Potom už pelotón zamieri do Arden. V piatej etape sa postaví jazdcom do cesty starý známy Kruisberg a Cauberg. Malé Liége – Bastogne – Liége v šiestej etape pripraví priestor pre útočne naladených jazdcov. Rozuzlenia sa dočkáme pravdepodobne až v nedeľu. Štyri prejazdy stúpania Muur van Geraardsbergen, známejšieho ako Kapelmuur, budú posledným a možno povestne najnáročnejším krokom v honbe za celkovým víťazstvom.

Celkové poradie

Na štarte v Brede sa fanúšikom zíde pomyselná príručka kto je kto na klasikárskom profile. Chýbať nebude obhajca titulu Nikki Terpstra (:qst:) a víťaz z rokov 2014 a 2015 Tim Wellens (:lts:). Pozornosť superhviezdy si opäť užije Peter Sagan (BOH), ktorý sa v ostatnom roku okrem víťazstiev v dvoch etapách a bodovacej súťaži, postavil aj na záverečné pódium ako tretí v celkovom hodnotení. V akcii uvidíme opäť najúspešnejšieho klasikára tohtoročnej jari Grega Van Avermaeta (:bmc:). Na domácej pôde si takisto brúsia zuby na úspech Philippe Gilbert (:qst:) a Jasper Stuyven (:lts:). Takmer úplnú absenciu top vrchárov zachránil víťaz Gira Tom Dumoulin (:sun:). Mená ako Sep Vamnmarcke (:cdt:), Simon Gerrans (:ors:), Lars Boom (:lot:) alebo Enrico Gasparotto (:bmt:) netreba bližšie predstavovať. Pozornosť bude pútať aj úradujúci svetový šampión v cyklokrose Wout van Aert v drese Vérandas Willems-Crelan, ktorý už neraz dokázal poraziť aj najväčšie esá na ceste.

Zostava tímu Bora – Hansgrohe

Peter Sagan (Svk), Maciej Bodnar (Pol), Marcus Burghardt (Ger), Michael Kolář (Svk), Christoph Pfingsten (Ger), Lukas Pöstlberger (Aut), Andreas Schillinger (Ger).

Trasa

Zoznam etáp pretekov BinckBank Tour

1. etapa7.8.2017Breda – Venray169 km
2. etapa8.8.2017Vooburg – Vooburg9 km
3. etapa9.8.2017Blankenberge – Ardooie185 km
4. etapa10.8.2017Lanaken – Lanaken154 km
5. etapa11.8.2017Sittard-Geleen – Sittard-Gellen167 km
6. etapa12.8.2017Riemst – Houffalize203 km
7. etapa13.8.2017Essen – Geraardsbergen191 km

Zdroj: sport.be/binckbanktour

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár