Okolo Beneluxu – 7. etapa: Matej Mohorič dokonal týždeň snov pre Bahrain

Články
Matej Mohorič

zdroj: A.S.O./Pauline Ballet

7. etapa pretekov Okolo Beneluxu skončila víťazstvom Mateje Mohoriča (TBV). Typická klasikárska etapa priniesla množstvo útokov, zmien na čele a krátkych dynamických stúpaní. Celkové vedenie udržal Sonny Colbrelli (TBV) a podtrhol skvelý týždeň pre Bahrain Victorious. Peter Sagan (BOH) bol dnes často v zábere kamier, napokon obsadil desiate miesto.



V dnešnom itinerári bolo naplánovaných necelých 181 kilometrov. Profilovo to bolo klasikárske, keď na trati ležalo 9 stúpaní. Zlatý kilometer ležal tentokrát na 160. kilometri a čakalo tam ako obvykle 9 sekúnd. Začiatok bol v meste Namur, cieľ v Geraardsbergene. Do poslednej etapy vstupoval v modrom dres Sonny Colbrelli (TBV), k dispozícii mal cez 50 sekúnd náskoku.

Profil – 7. etapa Okolo Beneluxu

7. etapa Benelux Tour 2021
7. etapa Benelux Tour 2021. zdroj: beneluxtour.eu

Únik dňa

Dlho sa nedarilo vytvoriť únik dňa. Zmenilo sa to po 60 kilometroch, keď útokom otvoril etapu Philippe Gilbert (:lts:). Nasledovala ho trojica jazdcov, neskôr to doplnila ďalšia sedmička a tak bolo v čele 11 cyklistov. Približne v polovici etapy mali minútový náskok. Čoskoro to však bolo pod minútou, hlavná skupina nedopriala väčší náskok a blížili sa rozhodujúce momenty etapy. Prvý prejazd Muur van Geraardsbergen rozcupoval všetky skupiny. Na čele sa osamostatnila štvorica jazdcov – Campeanerts (:tqa:), Mohorič (TBV), Asgreen (:dqt:) a McNulty (:uae:).

Mohorič a Campeanerts potrebovali na vedúceho muža nahnať cez 50 sekúnd. K dispozícii ešte mali zlatý kilometer, kde bolo maximálne 9 sekúnd v bonusoch. 40 kilometrov pred cieľom bola štvorica na minúte. Tím Bahrain Victorious mal všetky tromfy vo svojich rukách. Jumbo-Visma a Lotto Soudal však udávali tempo v pelotóne a náskok klesol na polovicu. Na Denderoordstraate odpadol McNulty a v čele bola už len trojica. Na ďalšom prejazde Muur van Geraardsbergen bolo zase všetko inak, do čela sa predral i Sonny Colbrelli (TBV). Dobre vyzeral i Peter Sagan (BOH).

Záver

Matej Mohorič (TBV) pozbieral všetkých 9 sekúnd na zlatom kilometri a Bahrain mal istotu víťazstva v celkovom hodnotení. Slovinec naďalej pokračoval sám, 15 kilometrov pred cieľom mal 20 sekúnd na dvojicu Asgreen – Colbrelli. Spomínanú dvojku pohltila skupina s našim Petrom Saganom (BOH). Spolupráca viazla, Mohorič bol bližšie a bližšie k víťazstvu.

Nalini - procycling

Posledné stúpanie dňa zvládol Slovinec v pohode a výhra bola blízko. Celkové prvenstvo hájil Sonny Colbrelli (TBV), k dobru mal 44 sekúnd na tímového kolegu. Tomu Dumoulin (TBV) sa rozhodol stíhať vedúceho muža, no za kolesom mal Colbrelliho. Talian to napokon zúžitkoval a pred cieľom zaútočil. Skvelý týždeň pre Bahrain Victorious nemohol dopadnuť lepšie.

7. etapa Okolo Beneluxu

1
 MOHORIČ Matej
Bahrain – Victorious3:50:56
2
 COLBRELLI Sonny
Bahrain – Victorious0:11
3
 DUMOULIN Tom
0:15
4
 LAPORTE Christophe
Cofidis, Solutions Crédits0:22
5
 WRIGHT Fred
Bahrain – Victorious,,
6
 VAN POPPEL Danny
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux0:24
7
 VAN ASBROECK Tom
Israel Start-Up Nation,,
8
 VAN AVERMAET Greg
AG2R Citroën Team,,
9
 BENOOT Tiesj
Team DSM,,
10
 SAGAN Peter
BORA – hansgrohe,,

Celkové poradie Okolo Beneluxu

1
 COLBRELLI Sonny
Bahrain – Victorious24:14:29
2
 MOHORIČ Matej
Bahrain – Victorious0:29
3
 CAMPENAERTS Victor
Team Qhubeka NextHash1:14
4
 WELLENS Tim
Lotto Soudal1:26
5
 KÜNG Stefan
Groupama – FDJ1:28
6
 DURBRIDGE Luke
Team BikeExchange1:30
7
 STUYVEN Jasper
Trek – Segafredo1:37
8
 BENOOT Tiesj
Team DSM1:54
9DUMOULIN TomTeam Jumbo-Visma1:55
10
 TEUNISSEN Mike
Team Jumbo-Visma2:01
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár