Okolo Beneluxu 2021: Sonny Colbrelli ovládol 6. etapu

Články
Sonny Colbrelli

zdroj: @Bettiniphoto @TeamBahrainVictorious

6. etapa pretekov Okolo Beneluxu skončila víťazstvom Taliana. Sonny Colbrelli (TBV) zaútočil 30 kilometrov pred cieľom a svoj atak dotiahol až do cieľa. Na zlatom kilometri pridal ďalších 9 sekúnd a dostal sa do vedenia pretekov. Skvelý tímový výkon dokonal druhý Matej Mohorič (TBV). Peter Sagan (BOH) dnes obsadil 61. miesto.



V dnešnom itinerári bolo naplánovaných necelých 208 kilometrov. Začiatok bol v Ottignies, cieľ v Houffalize. Profil etapy bol ako už tradične klasikársky, na jazdcov čakalo až 10 stúpaní. Do etapy dnes vstupoval ako vedúci muž pretekov Stefan Küng (FDJ). Na štart sa už nepostavil Fernando Gavíria (:uae:), ktorý z pretekov odstúpil.

Profil – 6. etapa pretekov Okolo Beneluxu

6. etapa Benelux Tour 2021
6. etapa Benelux Tour 2021. zdroj: beneluxtour.eu

Únik dňa


Do dnešného úniku dňa naskočila dvojica jazdcov – Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) a Geraint Thomas (:ins:). Ich náskok bol v maxime 7 minút, po stovke kilometrov spadol náskok o minútu. S blížiacou sa náročnejšou časťou etapy začal náskok klesať rýchlejšie. 80 kilometrov pred cieľom mala dvojka už len 4 minúty. O dvadsať kilometrov neskôr klesol náskok znova o minútu, dvojici sa rozplýval sen pred očami. 50 kilometrov pred cieľom bol v čele už len osamotený Thomas (:ins:), no i ten sa čoskoro stal korisťou hlavnej skupiny. Postaral sa o to najmä Matej Mohorič (TBV), ktorý udával tempo pelotónu.

Na stúpaní Côte Bois des Moines sa hlavná skupina potrhala. V čele sa ocitol spomínaný Slovinec, doplnili ho Colbrelli (TBV) a Hirschi (:uae:). Tím FDJ však zabral a dovolil trojici iba niekoľko sekúnd, vedúci muž pretekov musel byť spokojný s tímovou prácou. Sonny Colbrelli (TBV) však nepovedal posledné slovo a vyskúšal to znova, Talian mal čoskoro drobný náskok. V skupine za ním spolupráca viazla a to bola veľká šanca. Talian si dokonca pripísal 9 sekúnd na zlatom kilometri a razom bol v celkovom hodnotení 5 sekúnd za vedúcim mužom pretekov.

Záver

Desať kilometrov pred cieľom mal Colbrelli 40 sekúnd a vyzeral veľmi dobre. V stíhacej skupine rozbíjal spoluprácu Mohorič (TBV) a pomáhal tak ako mohol. Rodák z Desenzano del Garda svoj únik dotiahol do úspešného konca, bonusom mu bude vedenie v pretekoch vďaka náskoku v cieli. Šprint o druhé miesto ovládol Matej Mohorič (TBV), tretí skončil Jasper Stuyven (:tfr:).

6. etapa Okolo Beneluxu

1
 COLBRELLI Sonny
Bahrain – Victorious50504:55:27
2
 MOHORIČ Matej
Bahrain – Victorious20300:24
3
 STUYVEN Jasper
Trek – Segafredo818,,
4
 BENOOT Tiesj
Team DSM13,,
5
 CAMPENAERTS Victor
Team Qhubeka NextHash10,,
6
 WELLENS Tim
Lotto Soudal7,,
7
 HIRSCHI Marc
UAE-Team Emirates4,,
8
 DUMOULIN Tom
Team Jumbo-Visma3,,
9
 ARNDT Nikias
Team DSM21:02
10
 VERMEERSCH Gianni
Alpecin-Fenix1,,

Celkové poradie Okolo Beneluxu

1
 COLBRELLI Sonny
Bahrain – Victorious820:23:30
2
 MOHORIČ Matej
Bahrain – Victorious0:51
3
 CAMPENAERTS Victor
Team Qhubeka NextHash0:53
4
 KÜNG Stefan
Groupama – FDJ1:07
5
 DURBRIDGE Luke
Team BikeExchange1:09
6
 WELLENS Tim
Lotto Soudal,,
7
 BENOOT Tiesj
Team DSM1:13
8
 STUYVEN Jasper
Trek – Segafredo1:16
9Team Jumbo-Visma1:40
10
 ASGREEN Kasper
Deceuninck – Quick Step1:42
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár