„Primož Roglič dokáže všetko…“ Jumbo-Visma ho vo videu udržal v tíme aj v cyklistike na ďalšie tri roky

Prestupy

Slovinec  Primož Roglič (:tjb:) momentálne komfortne vedie preteky Vuelta a España a jeho tím Jumbo-Visma si ho chcel pochopiteľne udržať. Počas dňa voľna holandský tím vypustil video, kde ohlásil, že 29-ročný jazdec ostane v žltých dresoch do konca roku 2023. Ide o celkom výnimočný kontrakt, aspoň čo sa dĺžky týka.

Primož Roglič:

„Páči sa mi, ako to v tíme funguje. Užívam si byť jeho súčasťou. Všetko je to o spolupráci. Spoločne dokážeme veľké veci. Ako cyklista som do tohto tímu vstúpil ako nováčik a vďaka nemu som sa zlepšil. Dostal som príležitosti a podporu. Všetko sa to zohralo rýchlo. Spoločne sme dosiahli pekný level a verím, že dosiahneme ešte viac. Vyhral som nejaké preteky, ale stále mierite vyššie. Násilnejším dôvodom, prečo som ostal tu, je fakt, že dostávam príležitosti. Cítim sa tu ako doma, takže prečo nie?

Vtipné video s holandskými hviezdami:

Keďže Jumbo ako supermarket mieri na holandské publikum, ohlásenie predĺženia zmluvy momentálne hlavného a najsilnejšieho muža Vuelty pobrali celkom zábavne.

Celé video sa zakladá na tom, že Roglič bol v minulosti skokanom na lyžiach a do cyklistiky prišiel pomerne neskoro. Šéf tímu Richard Plugge tak dostáva telefonáty od ľudí, ktorí lanária Primoža, aby zahodil cyklistiku a skúsil iný prechod, napríklad do ich športu. Najprv to je Toon Gerbrands, riaditeľ futbalového tímu PSV Eindhoven, Sven Kramer, výborný holandský rýchlostný korčuliar či Frenkie de Jong, najväčší futbalový holandský talent hrajúci v Barcelone, ktorý sa pýta, či by v Španielsku po Vuelte neostal. Spomenutá bola aj holandská obdoba nášho vianočeného Mikuláša  Sinterklaas, ktorý v povestiach nosil zlé deti práve do Španielska, dobrým dával darčeky.

„Telefonoval“ aj Joachim Löw, tréner futbalového Nemecka. Telefonát prebiehal pri bývalom nemeckom cyklistovi a teraz trénerovi Grischa Niermannovi. Roglič mal pozvánku aj od speváka Jana Smita alebo svetovej jedničky v šípkach Michaela van Gerwena. Po tom, čo si Primož podal ruku s Pluggem a „ostáva“ v cyklistike, si pustil pieseň práve od Smita.

Roglič v holandskom tíme vyhral 24 pretekov. Medzi jeho najväčšie triumfy patria dve etapy na Tour de France, tri na Giro d’Italia, jedna na Vuelte, celkové triumfy na Okolo Baskicka, Okolo Romandie, Tirreno-Adriatico, UAE-Tour a Okolo Slovinska. Jeho najväčší triumf, Vuelta a España, môže prísť už v túto nedeľu. Svoju prvú Grand Tour v živote môže vyhrať, keďže vedie s náskokom 2:48 na Alejandra Valverdeho.

Na pretekoch ho povzbudzuje aj rodina:

 

Zdroj: teamjumbovisma.nl

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár