Quinn Simmons má pre nevhodnú poznámku dištanc

zdroj: twitter.com/UCI_cycling

19-ročný americký jazdec Quinn Simmons (:tfr:) dostal zákaz pretekania od svojho tímu Trek-Segafredo. Majster sveta juniorov z vlaňajška sa na Twitteri prejavoval svoje politické názory, na čom by nebolo nič zlé.

Odpovedal na tweet holandskej komentátorky José Been (ktorý neskôr vymazala) o tom, že ak ju sledujú voliči Donalda Trumpa, majú odísť z jej profilu. Quinn Simmons odpovedal „Bye“ a za pozdrav dal emotikon čiernej ruky. To si mnohí vysvetlili ako rasistickú neúctu voči ľuďom tmavej pleti, čo pramení z americkej kultúry aj nedávnych udalostí v Spojených štátoch.

Na jeho krátku odpoveď začalo reagovať množstvo ľudí, ktorí boli zaskočení rasistickou poznámkou. Tím Trek-Segafredo o pár hodín zareagoval tlačovou správou, kde sa ohradil voči správaniu sa Simmonsa.

„Bohužiaľ, člen tímu Quinn Simmons vyslal online vyhlásenia, ktoré nás rozhorčili a cítime sa rozporuplne. Škodia tímu, profesionálnej cyklistike, jej fanúšikov a budúcnosti, ktorú tvoríme.“

„V reakcii na to nebude pretekať za tím Trek-Segafredo až do odvolania. Tím a jeho partneri budú pracovať na tom, aby sme určili ďalší priebeh a nechali fanúšikov a verejnosť informovaných o našich rozhodnutiach.

Inkriminovaný tweet a reakcia Simmonsa na to, že stratil fanúšika:

Quinn Simmons včera odjazdil klasiku Valónsky šíp. Na Liege – Bastogne – Liege sa nepostaví a nevieme, ako dlho tento zákaz potrvá. Jednoznačne uškodil dobrému menu tímu a značke, ktorú reprezentuje. Americká verejnosť tieto vyhlásenia berie dosť vážne a na sociálnych sieťach sa objavujú statusy o tom, ako sa im Quinn Simmons znepriatelil.

Rodák z Duranga v Colorade patrí k najväčším cyklistickým talentom súčasnosti. Preskočil kategóriu U23, aby bol najmladším jazdcom v histórii World Tour.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár