Reakcia Sagana po Ronde: „Nie som tam, kde som bol pred tromi rokmi.“

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Peter Sagan (BOH) na druhej monumentálnej klasike roku Okolo Flámska skončil jedenásty. Finišoval v skupine favoritov a v šprinte o tretie miesto nebojoval. Preteky vyhral Talian Alberto Bettiol (:efd:), tesne pred cieľom unikol Kasper Asgreen (:qst:). V hlavnej skupine bol najrýchlejší Alexander Kristoff (:kat:).

Slovenský šampión posledné týždne bojuje so svojou formou. Počas tréningu v Sierra Nevade bol chorý a to výrazne narušilo jeho prípravu na prvé ciele sezóny. Po dnešných pretekoch priznal, že to malo dopad na jeho súčasnú formu. Tú nemá úplne zlú, súdiac podľa štvrtého miesta na Miláno – San Remo či výkone v úniku na Gent – Wevelgem, no na najvyššie priečky to zjavne nestačí.

Peter Sagan:

„Je to čudné, že všetci novinári sú tu, nie pri víťazovi,“ zažartoval na začiatok. Na otázku, či je to rovnaký Sagan ako spred posledných rokov, odpovedal:

„Nemyslím si. Včera som povedal, že nikdy neviete, ako preteky prebehnú. Dnes sa to potvrdilo. Bolo to veľmi náročné, a samozrejme, nie som tam, kde som bol pred tromi rokmi.
Nie som tam na 100 percent, ale každý rok je odlišný a musím to tak brať.“

29-ročný Slovák na Okolo Flámska v roku 2016 zvíťazil a zobral tak prvé víťazstvo na monumente vôbec. Tento rok bol na dôležitých sektoroch pretekov pasívny, no od počiatku akcie na Kapelmuure 100 kilometrov pre koncom sa držal v skupinách s hlavnými menami. Pri útoku Bettiola na Oude Kwaremont sa Sagan zjavne trápil. Vo finálnej 13-kilometrovej jazde do Oudenaarde sa snažil o zrýchlenie a aktivitu, pomoc od protivníkov sa mu však nedostala. V jeho skupine bolo totiž príliš veľa favoritov, hlavne šprintérov, a ostatným jazdcom by sa neoplatilo ich priviesť pred cieľovú pásku, kde by mali väčšiu šancu na víťazstvo.

Útok neskoršieho víťaza:

Slovák o pretekoch a tom, že urobil chybu:

„Spôsob pretekania bol o dosť iný ako v posledných rokoch. Preteky sa otvorili už 150 km pred cieľom a boli veľmi náročné. Myslím si, že Bettiol využil svoju príležitosť a všetkých prekvapil. Taktiež [Mathieu] van der Poel a Greg [Van Avermaet] boli veľmi silní. Vo finále však nikto nenarobil rozdiely – iba Bettiol.“

„Bolo to dosť ťažké, každý rok je iný. Nie som sklamaný, sú to iba preteky. Raz to môže výjsť, inokedy nie. Nakoniec, bol som tam, urobil som menšiu chybu pri šprinte, ale je to tak.“

O záverečnej silnej skupine:

„Každý bol vpredu, tímoví lídri, proste všetci chceli zaútočiť a odísť, ale to bolo ťažké. Potom každý ostal zavesený na kolesách iných. Bolo tam veľa jazdcov a keď niekto zaútočil, ešte stále tam bolo dosť jazdcov na zalepenie medzery.“

„Na vytvorenie rozdielu, idete do úniku s trojicou alebo štvoricou jazdcov, potom spolupracujete na dolapení prvého vpredu, ale s veľkou skupinou je to takmer nemožné.“

Slovák o ďalších pretekov. Tými budú Paríž – Roubaix, Amster Gold Race a premiéra na Liège – Bastogne – Liège:

„Nič zlé sa nestalo, teším sa na ďalšie preteky. Ďalšie klasiky prídu a celkom si verím, že sa môžem zlepšiť, lebo som dosť stratil tým, že som ochorel. Myslím si, že sa to vráti, ale uvidíme.
Teraz si chcem iba oddýchnuť po pretekoch. Na Roubaix budeme myslieť tak o dva alebo tri dni.“

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár