Reakcie po 12. etape Gira, Brambilla: „Spýtajte sa Bennetta, ako prehrať preteky.“

Giro d'Italia 2021
Reakcie Gira

zdroj: https://twitter.com/Movistar_Team/status/1395416427406974983/photo/1

Aj dnes vám prinášame reakcie a vyjadrenia najväčších protagonistov 12. etapy Gira 2021. Išlo o horskú etapu, ktorú z celodenného úniku vyhral Andrea Vendrame (ACT). V skupine hlavných favoritov pri dojazde do cieľového mesta Bagno di Romagna vládol relatívny pokoj, i keď nie každý sa v náročnom klesaní udržal na bicykli. Časové rozostupy v celkovej klasifikácii sa však nezmenili.

Zmena však nastala na tretej, respektíve štvrtej priečke, kvôli incidentu, ktorú zavinil nahnevaný Gianluca Brambilla (:tfr:). Talian totiž od frustrácie naschvál vyšiel zo šprintérskej línie a ohrozil Georgea Bennetta (TJV), ktorý s Talianom nechcel v záverečným kilometroch spolupracovať. Brambilla bol penalizovaný na posledné miesto v skupine, čiže na štvrté miesto.

Reakcie Gira 2021 po 12. etape:

Andrea Vendrame (ACT) – víťaz

V tíme AG2R – Citroen bolo po dojazde do cieľa cítiť veľkú spokojnosť. Veď Geoffrey Bouchard si navýšil svoje líderstvo v súťaži o modrý dres najlepšieho vrchára a Andrea Vendrame nedal v taktickom záverečnom súboji nikomu šancu.

Chris Hamilton (DSM) – 2. miesto

„Bolo celkom „cool“, keď sme do záverečného súboja prišli rovno štyria. Nebolo však možné, aby som niečo viac predviedol a teda som šťastný, ako prebiehal celý deň.“

George Bennett (TJV) – 3. miesto

„Dnes bola možnosť a ako som povedal, išli sme vyhrať. Nie sme tu na to, aby sme všetko stiahli (úniky) a skončili v šprinte tretí alebo štvrtí.“ Moralizoval.

Neskôr sa vrátil k etape a taktiež vyjadril svoje vízie do ďalších dní. „Naháňanie etáp v únikoch nie je normálne to, čo robím a asi bude chvíľu trvať, kým si na to trochu zvyknem. Myslím si, že v ďalších etapách, postupne ako prichádzame k horám, to bude viac o nohách než o taktike a hre na mačku a myš. Čiže dúfam, že to bude niečo viac pre mňa.“

Geroge Bennett útočí. Fabio Ferrari/LaPresse

Gianluca Brambilla (:tfr:) – 4. miesto

Svoju frustráciu Talian preukázal aj vo vyjadrení po dojazde. „Nemám, čo povedať. Spýtajte sa Georgea Bennetta, ako prehrať preteky. Niekedy je lepšie pozerať nejaké preteky v TV, aspoň sa naučíte, ako to robiť.“

Brambilla a Bennett. Massimo Paolone/LaPresse

Zajtra je na programe úplne rovinatá etapa z Ravenny do Verony. Medzi hlavných favoritov preto patria čistokrvní šprintéri.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár