Reakcie po 3. etape Tour de France 2021: Ewanov sen sa rozplynul

Tour de France 2021
reakcie po 3. etape Tour de France 2021

zdroj: https://twitter.com/cyclecollective/status/1409572199791403014/photo/1

3. etapu Tour de France 2021 vyhral v chaotickom šprinte na záver šialeného dňa Tim Merlier (Alpecin-Fenix).  Šialeného preto, lebo v jej priebehu došlo k viacerým pádom, do ktorých boli zapletení aj viacerí favoriti na celkové poradie. Bez pádu sa to nezaobišlo ani v samotnom v závere a akoby čert nechcel, na zemi sa ocitol aj Peter Sagan (BOH). Je však viac-menej poriadku. Tržné rany však nie sú pre cyklistov (a celkovo športovcov) niečo vyhľadávané. Aké sú ale reakcie najväčších protagonistov po 3. etape Tour de France 2021?

Reakcie po 3. etape Tour de France 2021

Tím Alpecin-Fenix

V tíme Alpecin-Fenix boli po dnešnej etape nadmieru spokojní. Nielenže žltý dres udržal Mathieu van der Poel a Tim Merlier vyhral etapu, na druhom mieste sa taktiež umiestnil jazdec tohto tímu a to konkrétne Jasper Philipsen.

Tim po etape povedal, že nemôže uveriť, že vyhral etapu na najväčších pretekoch sveta. Žije si svoj sen. Taktiež je rád, že sa vyhol pádu aj vďaka skvelej práci Mathieu van der Poela.

Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) – 3. miesto

Nacer pred etapou síce bol jedným z favoritov, no nie tým najväčším. Preto tretie miesto je pre tohto niekedy temperamentného šprintéra pekný výsledok.

Obrázok
https://twitter.com/Arkea_Samsic/status/1409539793365749763/photo/1

Tím Deceuninck – Quick Step

Aj v tíme Deceuninck – Quick Step bolo cítiť spokojnosť, keďže Julian udržal zelený dres, Davide Ballerini finišoval na 4. pozícii a Mark Cavendish nebol zapletený do jedného z viacerých pádov.

Primož Roglič a Geraint Thomas

Dnešná etapa bola typická pádmi. Dva z nich však boli špecifické tým, že v nich spadli dvaja lídri svojich tímov a to Geraint Thomas (:ins:), ktorý utrpel vykĺbené rameno, no sadol naspäť na bicykel a Slovinec Primož Roglič (:tjb:), ktorý zas spadol 10 kilometrov pred cieľom. Slovinec je podľa vyjadrenia tímu v poriadku, o stave Gerainta rozhodne výsledok ultrazvuku.

Peter Sagan (BOH)

„Očakávali sme nervóznu a napätú etapu, ale to čo sa začalo diať, hlavne po rýchlostnej prémii, bolo absolútne hektické. Cítil som sa dobre, chalani a hlavne Niels odviedli fantastickú prácu, keď ma udržali v bezpečí a doviedli ma až do špurtu. V cieľovom úseku som bol na veľmi dobrom mieste, pripravený zabojovať o etapu, ale bohužiaľ som spadol spolu s Calebom Ewanom. Podarilo sa mi rýchlo dostať späť na bicykel a prejsť cez cieľovú čiaru. Samozrejme to nebolo to, čo som dnes chcel. Dúfam, že všetci jazdci, ktorí sa dnes ocitli na zemi sú v poriadku a bez vážnych následkov.“

Obrázok
https://twitter.com/cyclecollective/status/1409553986961641475/photo/1

Caleb Ewan (:lts:)

Horšie ako Sagan bohužiaľ obstál Caleb Ewan, ktorý nechtiac spôsobil pád. Počas neho došlo k zlomenine jeho pravej kľúčnej kosti, a teda z pretekov musí nútene odstúpiť. Tým sa narúšajú aj jeho plány vyhrať aspoň jednu etapu na všetkých troch grandtour.

Zajtra je na programe 4. etapa, ktorá taktiež by mala vyhovovať šprintérom. Dúfame, že sa zaobíde bez pádov a zlomenín.

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár