Reakcie po 7. etape Giro d’Italia 2021. Sagan: „Dnes to bola sladkokyslá etapa.“

Giro d'Italia 2021
Caleb Ewan

zdroj: Fabio Ferrari/LaPresse

Aj v piatok 15. mája vám prinášame reakcie najväčších protagonistov 7. etapy Giro d’Italia 2021. Z víťazstva sa v nej tešil austrálsky šprintér Caleb Ewan (:lts:), ktorý si už pripisuje druhú výhru. Celkovo je to pre „Pocket Rocket“ už 11 víťazstvo na pretekoch veľkej trojky (Grand Tours). Peter Sagan (BOH) kvôli stretu s ochrannou bariérou finišoval na 14. priečke.

Reakcie Giro d’Italia 2021

Caleb Ewan (:lts:) – víťaz

Musel som byť chytrý a mať dobrú tímovú podporu. V posledných desiatich kilometroch sme naozaj potrebovali byť vpredu. Začiatok krátkeho stúpania bol najdôležitejší bod etapy. Vďaka dobrému umiestneniu som ušetril nejaké sily. Bol to naozaj náročný finiš, moje nohy horeli, šprintoval som v podstate už 400 metrov do cieľa. Musel som sa držať za Gavíriom a potom som zrýchlil.

Šprint v 7. etape. © Massimo Paolone/LaPresse

Davide Cimolai (:isn:) – 2. miesto

Opäť druhý, ale dnes som šťastný, pretože som do toho dal všetko.

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) – 3. miesto

Bol som trošku vzadu a taktiež som sa dnes necítil úplne dobre. Ak sa mám priznať, som trochu unavený. Ale tím opäť odviedol skvelú prácu!

Tim Merlier. © Fabio Ferrari/LaPresse

Andrea Pasqualon (:iwg:) – 5. miesto

V tíme Intermarché-Wanty-Gobert bola taktiež po dnešku spokojnosť. Piate miesto sa v etape na gradtour ráta.

Fernando Gavíria (UAD) – 6. miesto

Dylan Groenewegen (TJV) – 7. miesto

Samozrejme, že by som chcel vyhrať, ale v záveroch, ako bol dnes, mi stále chýba pretekársky rytmus a záťaž.

Giacomo Nizzolo (:tqa:) – 12. miesto

V tíme Qhubeka Assos po dnešku nebolo cítiť spokojnosť, ktorá bola umocnená aj stratou cyklámenového dresu. Jeho novým držiteľom sa stáva Caleb Ewan (:lts:).

Peter Sagan (BOH) – 14. miesto

Povedal by som, že dnes to bola sladkokyslá etapa. Mal som silné nohy, cítil som sa dobre, a tím bol fantastický. Pracovali perfektne, aby ma držali v bezpečí na dobrej pozícii, najmä v ťažkých záverečných kilometroch. V šprintérskej koncovke som bol na dobrej pozícii, ale jazdec predo mnou ma zavrel k bariéram a už mi nezostalo veľa, čo som mohol spraviť.

Image
Peter vľavo pred etapou. © twitter.com/BORAhansgrohe

Toto boli reakcie najväčších protagonistov 7. etapy Giro d’Italia 2021. Zajtra na cyklistov čaká kopcovitá etapa, ktorá môže jemne premiešať celkovou klasifikáciou. Attila Valter (FDJ) sa teda musí mať na pozore. Rozhodne však nejde o horskú etapu, ktorá by mala rozhodnúť o celkovom poradí.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár