Reakcie po majstrovstvách Európy 2021; Evenepoel: „Je to zaslúžený víťaz.“

reakcie po majstrovstvách Európy 2021

zdroj: https://twitter.com/deceuninck_qst/status/1437068224298901506/photo/1

Epické majstrovstvá Európy 2021 sa stali korisťou cyklistu, ktorý bol jedným z najväčších favoritov, ak nie tým najväčším. Sonny Colbrelli (ITA) zvládol 180 kilometrov dlhú trať s prevýšením viac ako 3000 metrov prejsť za 4 hodiny a 20 minút. Tesne v jeho závese prišiel do cieľa Remco Evenepoel (BEL), ktorý však bol veľmi frustrovaný zo spôsobu jazdy Taliana v záverečných kilometroch. Aké sú teda reakcie po majstrovstvách Európy 2021?

Reakcie po majstrovstvách Európy 2021

Sonny Colbrelli (ITA) – víťaz

„Je to fantastické, pretože som mal super tím a vo finále bol [Matteo] Trentin super. V záverečnom stúpaní som nasledoval Remca. Som veľmi šťastný za toto víťazstvo – je dvojnásobné, pretože bolo dosiahnuté v Taliansku.“

Radosť nemajú len v Taliansku, ale taktiež v tíme Bahrain Victorious, za ktorý jazdí novopečený majster starého kontinentu. Ďalšou zmenou je fakt, že od dnes v pelotóne neuvidíme taliansku trikolóru, nakoľko hviezdičkový dres majstra Európy má prednosť pred dresom národného šampióna. Sonnymu to však určite vadiť nebude.

Remco Evenepoel (BEL) – 2. miesto

„Nemôžem obviňovať Colbrelliho. Bol veľmi silný, my dvaja sme boli v pretekoch azda najsilnejší. Je to zaslúžený víťaz, ak ste ho v posledných týždňoch videli aj pretekať. Naposledy som stúpal veľmi rýchlo, ale Colbrelli mal na mysli len jednu vec – prežiť. Videl som, že to má ťažké, ale nepraskol. Má lepší šprint, takže na to musel staviť. To je súčasť pretekov. Je škoda, že nemám dobrý šprint, ale toto sa stáva.“

Benoit Cosnefroy (FRA) – 3.miesto

„Prišli sme vyhrať titul s niekým z francúzskeho tímu. Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme uspeli, ale viac som nemohol urobiť proti Colbrellimu a Evenepoelovi. Mám z tejto medaily radosť. Nič neľutujem. V poslednom kole som dával všetko, čo som mohol. V jednom strmšom stúpaní by to mohlo byť iné, ale pri dvoch stúpaniach som nedokázal udržať krok. Myslel som si, že idem fyzicky dobre, urobili sme preteky, ktoré sme museli a ďakujem svojim spolujazdcom. Dnes som bol na svojom limite, viac som nemohol dať.

Image
https://twitter.com/AG2RCITROENTEAM/status/1437080035630911489/photo/1

Tadej Pogačar (SLO) – 5. miesto

Mierne sklamanie vládne v slovinskej základni, keďže trať majstrovstiev mohla prvýkrát vyhovovať vrchárom, akým je Tadej Pogačar. Dvojnásobný víťaz starej dámy však nedokázal v samotnom závere bojovať o pódiové umiestnenie. Napriek tomu ide o jeho najlepší výsledok za posledné obdobie.

Veselšie to vyzerá v stajni Spojených arabských emirátov, kde sa tešia nielen zo spomínaného piateho miesto Tadeja Pogačara, ale aj zo zemiakovej medaily Mattea Trentina (ITA) či šiestej priečky Marca Hirschiho (SWI).

Pozrite aj:

Najbližšími pretekmi sú preteky Okolo Luxemburska a Okolo Slovenska.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár