Remco Evenepoel už opäť môže trénovať

Remco Evenepoel Giro d Italia 2021

zdroj: Szymon Gruchalski

Remco Evenepoel (:dqt:) sa konečne môže vrátiť do tréningu na bicykli. Mladý Belgičan dnes podstúpil vyšetrenia poranení, ktoré utrpel vlani v auguste na Okolo Lombardie. 21-ročnému jazdcovi sa úspešne vyliečila zlomenina panvy.

Po rehabilitácii prišli na prelome roka komplikácie. Cítil bolesti v oblasti bedrového kĺbu, kde narazil a musel pár týždňov odpočívať. Teraz bude víťaz viacerých etapových pretekov sledovaný lekármi z Deceuninck – Quick-Step. Potom sa rozhodne o jeho návrate na závodné cesty.

Remco Evenepoel:

„Samozrejme, som šťastný, že sa môžem vrátiť na bicykel. Teraz však musím robiť malé kroky a na základe progresu sa dohodneme na ďalšom pláne pre sezónu,“ povedal podľa tlačovej správy.

Lekár tímu Phil Jansen:

„Rehabilitácia z pádu, aký zažil Remco, je vždy náročná. Najprv to bolo veľmi nádejné, ale neskôr sa proces zotavovania spomalil. Nebolo to nič vážne, ale museli sme zastaviť jeho prípravu na preteky. Teraz sme však radi, že Remco môže začať trénovať na bicykli. Do začiatku pretekania ho čaká ešte dlhá cesta, ale ide to správnym smerom.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár