Remco Evenepoel zatiaľ neplánuje Tour, nad Jakobsenom žasne

Remco Evenepoel Okolo Poľska 2020

zdroj: Szymon Gruchalski

Remco Evenepoel (:dqt:) ešte stále cíti následky svojho pádu v auguste. Počas posledných mesiacov sa dostal zo zlomeniny panvy a odvtedy sa zapája do tréningu. Po kempe v španielskom Calpe je doma v Belgicku.

Na Okolo Lombardie spadol na klesaní zo Sormana z mostu. Predčasne tak ukončil svoju mimoriadne dobre rozbehnutú sezónu. Vyhral v nej všetky etapové preteky, na ktoré nastúpil. Mal štartovať na svojej prvej Grand Tour – Giro d’Italia. Po rehabilitácii sa pozerá dopredu.

Pre belgické noviny Het Nieuwsblad hovorí o svojich plánoch. Vyzerá to tak, že stále iba 20-ročný zázrak sa najprv nechystá na Tour de France. Svoje vrchárske a hlavne časovkárske kvality by rád ukázal najprv na Gire či Vuelte.

Remco Evenepoel:

„Chcem najprv štartovať na Vuelte alebo Gire a dokončiť ich, až v ďalších rokoch pôjdem na Tour de France. Osobne nerobím veľké rozdiely medzi Grand Tours. Z môjho pohľadu sú skoro rovnako dôležité. Aj keď je pravda, že Tour je z istého pohľadu najväčšia, ale to znamená, že tlak na vás je oveľa vyšší. Tour de France je zaujímavá hlavne pre sponzorov.“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Remco Evenepoel (@remco.ev)

Remco nie je jediným jazdcom Deceuninck – Quick Step, ktorý utrpel vážne zranenia. Takmer smrteľný pád neminul Fabia Jakobsena. Ten sa v posledných dňoch dostal do popredia rozhovorom s AD. V ňom hovorí, že po devastačných zraneniach sa môže na pretekárske cesty vrátiť už v auguste.

Jakobsen spadol na pretekoch Okolo Poľska. Na rovnakom podniku World Tour predviedol Evenepoel nezabudnuteľný výkon v etape okolo Bukowiny Tatrzanskej, kde hlavných konkurentov zničil dlhým päťdesiatkilometrovým sólo únikom. Ten sa v modernej cyklistike tak často nevidí.

Svoje dominantné víťazstvo oslavoval so slzami v očiach a číslom Fabia vo vrecku. Vedel, že len dva hodiny cestou od neho bojuje Jakobsen o život v nemocnici.

Remco Evenepoel pád
Evenepoel v 51 km úniku na Okolo Poľska 2020. zdroj: Szymon Gruchalski

Evenepoel o Jakobsenovi:

„Bolo veľmi pekné ho vidieť. Dobre bicykloval a presne vie, čo robí. Samozrejme, ešte necvičí tak, ako ostatní jazdci v tíme. Riadi sa individuálnym programom. Ale žasnem nad tým, ako sa dostal späť na bicykel. Som si istý, že Fabio bude opäť najsilnejším šprintérom na svete.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár