Ruta del Sol 2022: Poels vyškolil Lutsenka (4. etapa)

Wout Poels

zdroj: © A.S.O./Alex Broadway

Štvrtá etapa Ruta del Sol 2022 skončila úspechom úniku. 15-členná skupina odskočila od pelotónu a dotiahla to až do cieľa. Tam sa stretla dvojica Lutsenko (AST) – Poels (:tbm:). Skúsený Holanďan napokon vyškolil Kazacha a oblečie sa do žltého dresu pre lídra pretekov.
Dojazd:

4. etapa Ruta del Sol 2022 – priebeh

Profil:

Silný únik

Prvé triedenie pelotónu prišlo na úvodnom stúpaní dňa – Alto de El Purche, vedúci muž poradia Alessandro Covi (:uae:) stratil minútu. V čelnej skupine mala najväčšie zastúpenie Astana, mala tam hneď trojicu. Približne 15-členná skupina pokračovala pohromade i naďalej, zvládla i stúpanie Puerto de Los Blancares. Za nimi bola približne jednu minút skupina okolo Coviho. Talian tam mal dvojicu tímových kolegov, ktorí udávali tempo. To však na čelnú skupinu nestačilo a rozdiel sa zväčšoval.

Nalini - procycling

Šesťdesiat kilometrov pred koncom bol rozostup mierne nad dve minúty. Snaha Bory a UAE nepriniesla žiadne ovocie, Covi (:uae:) sa tak pomaly lúčil s dresom pre lídra pretekov. V čelnej skupine medzi favoritov patrili Miguel Angel Lopez (AST), Jack Haig (:tbm:), Simon Yates (:bex:) či Damiano Caruso (:tbm:). 40 kilometrov pred koncom bol rozostup už 3 minúty a vyzeralo to pre jazdcov v úniku veľmi zaujímavo. 20 kilometrov pred cieľom sa začalo útočiť v skupine, postupne to skúšali Caruso, Lutseko a Yates.

Rozhodujúci moment

Rozhodujúci atak prišiel napokon od Lutsenka (AST), horko-ťažko ho zachytil Poels (:tbm:). Astana zablokovala zbytok skupiny a tak išla dvojica bojovať o prvenstvo. Silnejším mal byť v závere Kazach, Holanďan tak musel niečo vymyslieť. Dvojica spolupracovala veľmi dobre, za nimi sa taktizovalo a náskok bol približne 30 sekúnd. Dvojica to napokon dotiahla až na cieľovú rovinku. Tam napokon prekvapil Wout Poels (:tbm:) a zaskočil Lutsenka.

4. etapa Ruta del Sol 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár