Sabatini odmietol Kittelovu pozvánku prestúpiť s ním do Katushe

zdroj: twitter.com/marcelkittel

Marcel Kittel navrhol Fabiovi Sabatinimu, aby s ním túto zimu prestúpil z Quick-Step Floors do Katusha-Alpecin. Sabatini však napriek tejto lákavej ponuke zostal verný svojej starej aliancii. Kittel v máji vyhlásil, že keď jazdí s Fabiom, nezáleží na tom, čo sa stane, pretože napriek všetkému je plný sebavedomia. Podľa neho má Sabatini tie správne skúsenosti, je schopný počkať na ten správny okamih a počas jazdy z neho vyžaruje pokoj.

V Quick-Stepe nebol dlho

Kittel prišiel do Quick-Stepu v roku 2016. Už v tom istom roku začal zbierať víťazstvá na Giro d’Italia a Tour de France. K tomu má na konte ešte minimálne ďalších päť víťazstiev na tohtoročnom Tour. Ďalšie aktuálne výsledky z cyklistiky si môžete pozrieť na tejto stránke.

Ako dvadsaťdeväťročný teraz odchádza do tímu Katusha, no Sabatini napriek naliehaniu odmietol ísť s ním. Kittelov návrh sa navyše rozhodol prediskutovať s manažérom Quick-Stepu, Patrickom Lefeverem. Ten mu predostrel nový projekt, ktorý vzniká v spolupráci s Eliom Vivianim. Spolupráca s novým jazdcom Sabatiniho nadchla, a tak sa rozhodol zostať v Quick-Stepe ešte ďalšie dva roky. Ako sám tvrdí, s Vivianim pretekal pred piatimi alebo šiestimi rokmi v Liquigas a bola to zaujímavá skúsenosť. Navyše dodáva, že v jeho súčasnom tíme sa mu páči, pretože sú ako jedna veľká rodina. V konečnom dôsledku preňho vraj ani nebolo také náročné rozhodnúť sa, že vo svojom súčasnom klube ostáva.

Sabatini uprednostnil Vivianiho

Viviani a Sabatini sa zoznámili v roku 2011, keď sa z Vivianiho stal profesionálny pretekár. Napriek tomu, že spolu príliš veľa pretekov neabsolvovali, stali sa z nich dobrí priatelia. Sabatini sa vyjadril, že s Eliom začal pretekať, keď bol ešte mladý a neveľmi skúsený.

Ďalším faktorom v Sabatiniho rozhodovaní bolo, že Viviani je Talian. Ich komunikácia teda bude úplne jednoduchá. S Kittelom sa dokázal porozprávať, no jeho angličtina je podľa jeho vlastných tvrdení veľmi slabá. S Eliom Vivianim je to navyše i priateľskejšie.

Sabatini v tíme bude pre Vivianiho istá forma luxusu. V jeho predošlom klube Team Sky sa naňho totiž zabúdalo, pretože tím takmer vždy podporoval najmä lídra kvalifikácie. Nakoniec sa zmluva ukončila o rok skôr a Viaviani prestúpil do Quick-Stepu. Gaviria, ďalší jazdec za alianciu Team Sky, ktorý vyhral štyri etapy v tohtoročnom Giro d’Italia na svojom debute na Grand Tour, bude teraz hlavným šprintérom tohto belgického tímu. Viviani však bude mať svoj vlastný kalendár a vlastnú podpornú sieť.

Viviani má potenciál

Sabatini uvádza, že pre Vivianiho bude prvý rok v Quick-Stepe najmä o tréningu, nakoľko v Team Sky na to nedostal potrebný priestor, a kvôli tomu si zmaril šance víťaziť.

Gaviria v súčasnosti mieri na Tour de France, Viviani a Sabatini sa sústredia na Giro d’Italia. Sabatini verí, že jeho nový tímový kolega je jednoznačne schopný vyhrať hneď niekoľko etáp na Giro. Aj keď zatiaľ nie je známe, čo bude nasledovať po štarte v Izraeli, Viviani podľa neho príde na tieto preteky vo veľmi dobrej forme.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár