Sagan po 8. etape Giro d’Italia: „Nemajú gule pretekať?“

Giro d'Italia 2020
Sagan po 8. etape Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/giroditalia

Peter Sagan po 8. etape Giro d’Italia neskrýval nespokojnosť s dianím. Deň sa skončil víťazstvom Alexa Dowsetta po úniku dňa. V pelotóne sa nikto nevedel dohodnúť na spolupracovaní. Náskok nesťahoval dominantný šprintérsky tím Groupama – FDJ s Arnaudom Démarom. Rezignovali aj BORA – hansgrohe a Team Sunweb, ktorí okrem iného majú aj lídrov na celkové poradie.



Bol hlavne nespokojný s postojom tímu FDJ, ktorý má najlepšieho šprintéra na pretekoch. Francúzsky celok sa zjavne uspokojil s tromi víťazstvami a nesťahoval náskok brejku. V cieli Sagan rezignoval a nebojoval ani o dostupné siedme miesto. V etape skončil 100. symbolicky ako posledný jazdec hlavnej skupiny.

„Vedel som, že to takto skončí. Ťahali sme tri dni a Démare vždy vyhral. Dnes, kedy sa to mohlo dostať do šprintu…neviem, nemajú gule na pretekanie, alebo čo mám na to povedať?“povedal Sagan po 8. etape Giro d’Italia v rozhovore po 8. etape pre televíziu RAI. Citoval ho aj cyclinside.it.

Sagan je nespokojný po 7. etape. Foto Marco Alpozzi/LaPresse

Démare nešprintoval čisto

Včera sa vzbudili vášne po špurte Démara. Ten najprv pri svojom špurte vyštartoval na ľavej strane cesty a prešiel cez celú šírku cesty. Saganovi sa to nepáčilo.

„Včera som mu povedal, že nabudúce môže ísť aj napravo, potom naľavo a potom zase napravo,“ sťažoval sa na jasnú zmenu smeru Démara pri šprinte. Mám pocit, že by sme mali pri šprintoch ísť tak, aby sme sa vôbec nedotkli. Mám skúsenosti, že ak pôjdem rovno, zatlačil by ma do bariér.

Slovák získal včera tretie druhé miesto pri svojom debute na Giro d’Italia. V druhej etape nemal po dotiahnutí sa na Ulissiho dosť síl. Štvrtú etapu prehral s Démarom len o milimetre a včera doplatil na chaotickú koncovku. Sagan po 8. etape verí, že aspoň raz zvíťazí. Príležitosť príde až v ďalšom týždni. Zajtra je na programe vrchársky deň.

„Skôr či neskôr prelomím ten ľad, že?“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár