Saganovci v širšej nominácii na Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Presne o 31 dní začína druhá Grand Tour sezóny – Tour de France. Nemecký tím Bora – Hansgrohe zverejnil širšiu nomináciu na tento podnik. V nej nechýba adept na zelený dres – Peter Sagan (BOH) a jazdec na celkové poradie – Rafal Majka (BOH). Kým títo dvaja jazdci majú účasť istú, tak zbytok musí zabojovať. Do zoznamu sa dostal i Petrov brat Juraj Sagan (BOH). O podporu dvoch hviezd sa pobije 12 jazdcov. 6 z nich je nemeckého pôvodu. Keďže sa tento rok štartuje v Düsseldorfe, tak by to mohlo zavážiť, no športový riaditeľ Ralph Denk to odmieta. Rozhodovať sa bude po pretekoch Okolo Švajčiarska na základe aktuálnej formy.

Športový riaditeľ v rozhovore pre cyclingnews.com povedal:

„Vždy je to ťažké rozhodnutie. Každý chce na Tour štartovať. Hlavne, keď sa začína v Düsseldorfe. Pre našich jazdcov by to bol nezabudnuteľný zážitok. Na zozname je takmer polovica Nemcov, no neznamená to, že sa im to podarí. Napriek tomu som na toľko jazdcov v širšej nominácii hrdý.“

 

Širšia nominácia: Bodnar Maciej (Pol), Buchmann Emanuel (Ger), Burghardt Marcus (Ger), König Leopold (Cze), Konrad Patrick (Aut), Majka Rafał (Pol), McCarthy Jay (Aus), Pfingsten Christoph (Ger), Poljański Paweł (Pol), Sagan Juraj (Svk), Sagan Peter (Svk), Schillinger Andreas (Ger), Schwarzmann Michael (Ger), Selig Rüdiger (Ger).

 

zdroj: cyclongnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár