Sam Bennett nakoniec ide na Tour de France 2021

Tour de France 2021
Sam Bennett Tour de France 2021

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

AKTUALIZÁCIA 21.6: Sam Bennett (:dqt:) napokon nejde na Tour de France 2021. V zostave ho nahradil Mark Cavendish (:dqt:). 

>>>Odkaz na aktuálny článok

Brit Mark Cavendish (:dqt:) bol v britských médiách pokladaný za náhradníka vlaňajšieho víťaza zeleného dresu. Lenže nedostatočná zmluva s tímom Deceuninck – Quick-Step a uzdravenie Bennetta mu opäť zabránilo v štarte na Tour. Správu priniesol portál Cyclingnews, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje.

Sam Bennett vypadol zo zostavy Deceuninck – Quick-Step na pretekoch Okolo Belgicka. Nahradil ho práve 36-ročný Brit Cavendish, ktorý dokonca vyhral poslednú etapu pred Timom Merlierom a Pascalom Ackermannom. Na krátku chvíľu sa opäť zrodila nádej pre skúseného Brita, aby pridal ďalšiu víťazstvo do svojej zbierky 30 prvenstiev na Tour de France.

 

 

30-ročný Ír Bennett prešiel cez lekárske vyšetrenia a môže sa zúčastniť svojho vrcholu sezóny. Jeho forma bude, samozrejme, otázna, Bennett je najlepším šprintérom roka, vyhral už sedem pretekov. Vo Francúzsku sa bude môcť spoľahnúť na jeden z najlepších šprintérskych vlakov posledných rokov s rozbiehačom Michaelom Morkovom a ťahačmi ako Kasper Asgreen alebo Mattia Cattaneo.



Sam Bennett vlani vyhral dve šprintérske etapy a ukazoval aj veľkú vyrovnanosť výkonov na zvlnených etapách. Vďaka tomu ovládol bodovaciu súťaž o zelený dres. Ako prvý jazdec priamo porazil Petra Sagana v klasifikácii, ktorú Slovák ovládol rekordne sedemkrát.

Okrem Bennetta budú najlepšími šprintérmi na podujatí i Caleb Ewan, Arnaud Démare, Cees Bol, Giacomo Nizzolo, Jasper Philipsen a aj Sagan. Na programe je až osem šprintérskych etáp vrátane poslednej v Paríži na Elyzejských poliach.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár