Sam Bennett je vrcholom mentálnej slabosti, myslí si Lefevere

Sam Bennett Patrick Lefevere

zdroj: twitter.com/Sammmy_Be

Sam Bennett odíde z tímu Deceuninck – Quick-Step pre nezhody s vedením. Na pohode mu nepridáva fakt, že kontroverzný šéf Patrick Lefevere verejne hovorí o jeho mentálnom zdraví.

„Pre mňa je Sam Bennett vrcholom mentálnej slabosti,“ píše Patrick Lefevere vo svojom pravidelnom stĺpčeku v denníku Het Nieuwsblad.

Všetko sa to deje po medializovanom odchode jednej z najlepších gymnastiek histórie Simone Biles z olympiády Tokio 2020. Pre mentálne problémy, o ktorých sa športovci čoraz viac otvárajú. V cyklistike to boli len nedávno Tom Dumoulin, ale aj Lennard Kämna či Marcel Kittel.

Sam Bennett mal pred pretekmi Okolo Belgicka v júni problémy s kolenom. Preteky vynechal a koleno bolo aj oficiálnym dôvodom, prečo sa nedostal na Tour de France. V zostave ho nahradil Mark Cavendish. Medializované informácie ale hovoria o tom, že Lefevere nebol spokojný so psychickým nasadením írskeho šprintéra a tým, že Bennett si zvolil súkromného doktora, nie tímového.

Najlepší šprintér posledných dvoch rokoch Bennett je podľa všetkého na odchode do BORA – hansgrohe. Tímu, z ktorého na konci roka 2019 odišiel. Prestup sa rovnako viedol v mnohých rokovaniach. Bennett chcel odísť pre nedostatok príležitostí, Bora si ho chcela udržať.



Patrick Lefevere: Sam Bennett ako týraná žena

„Videli ste, že keď odišiel z BORA – hansgrohe pred dvoma rokmi, bol tam šikanovaný a mučený. Ale o štrnásť mesiacov sa tam zas vráti. Je to to isté, ako keby sa týraná žena po domácom násilí stále vracala k útočiacemu partnerovi,“ pokračuje nevyberavý manažér Lefevere.

Lefevere už dlhšie verejne kritizuje Bennetta, pričom 30-ročný Ír sa vyjadrení zdržiava. Aktívny nie je ani na sociálnych sieťach,

„Nemôžem dokázať, že nemal problémy s kolenom, ale čoraz viac si myslím, že ide skôr o mentálny problém, než nedostatok výkonnosti,“ špekuloval Lefevere ešte pred Tour de France. Belgičan taktiež povedal, že od Bennetta cítil málo rešpektu.

 

Sam Bennett jazdil v tíme Patricka Lefevereho posledné dva sezóny. Vyhral dve etapy na Vuelta a Espaňa a dve na Tour de France, pričom získal aj zelený dres po napínavom súboji s Petrom Saganom. Vyhral dokopy 14 pretekov. S Michaelom Morkovom vytvoril jeden z najlepších párov šprintér – rozbiehač na svete.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár