Sam Bennett štartuje na ME 2021 a Patrick Lefevere zúri

Sam Bennett Patrick Lefevere

zdroj: A.S.O./Fabien Boukla

Prestrelka Sam Bennett vs Patrick Lefevere nabrala nové obrátky. Írsky šprintér bude štartovať na Majstrovstvách Európy (ME) 2021 v Trentine. Za tím Deceuninck – Quick-Step však nepretekal už niekoľko mesiacov.

Lefevere pred niekoľkými týždňami povedal, že pre zranenie nebude Bennett v jeho tíme pretekať do konca roka. To, že napokon v nedeľu nastúpi v írskych farbách na cestných pretekoch ME, mu prekazí plány o polovičnom plate, ktorý mu chcel dať. Skúsený manažér chcel znížiť plat Bennetta s vysvetlením, že je zranený viac ako tri mesiace. Dovoľujú to pravidlá Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

Všetko je však inak, keďže si šprintér oblečie národný dres. Bennett vynechal preteky Okolo Belgicka v júni, nedostal sa na Tour de France. Aj pri svojom ohlásení prestupu do BORA – hansgrohe na začiatku augusta Bennett spomenul, že „,momentálne sa ešte stále doliečujem zo zranenia kolena“.

Ak je však zdravý, jeho plat sa nebude môcť znížiť. Lefevere bude musieť zaplatiť plnú sumu.

„Každý, kto ma pozná, vie, že nikdy by som plat len tak neznížil. Jakobsenovi a ďalším jazdcom som platil plnú sumu, aj keď boli dlhodobo zranení. Ale teraz je tu jazdec, ktorý sa chová nevhodne. Ani nám neposkytuje súbory s informáciami o tréningu a nechce ísť na operáciu. A nášmu dokotorovi Philipovi Jansenovi plače do telefónu,“ povedal Lefevere pre Het Nieuwsblad.

Problémy medzi šéfom tímu a elitným šprintérom sa začali, keď si Sam Bennett zranil na tréningu koleno.

Sam Bennett odmietal operáciu

„Poza náš chrbát sa obrátil na lekára Chrisa Frooma. Ten mu povedal, že má trénovať, ale to bolo proti rade nášho doktora Yvana Vanmola, ktorý s naším tímom pracuje 27 rokov a podobné zranenia riešil pri Boonenovi a Alaphilippovi,“ pokračoval Lefevere.

Lefevere označil štart Bennette na Majstrovstvách Európy za škaredý trik. Bennett chce ukázať, že je schopný pretekania a že iba jeho tím Deceuninck – Quick-Step ho nechce nasadiť na preteky. Lefevere tak očakáva, že sa bitka strhne do právnickej roviny s manažérom Íra Andrewom McQuaidom. Belgičan spomína, že Bennett nenosí na verejnosti oblečenie tímu, čo nie je v zhode s pravidlami UCI.

„Už poslal list UCI o tom, ako som sa o ňom verejne vyjadril v médiách. Tak to nebude fungovať,“ zakončil Lefevere.

Sam Bennett sa o kauze so svojím tímom nevyjadril.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár