Lefevere sa ospravednil. Sam Bennett si do konca sezóny nezajazdí

Sam Bennett Patrcik Lefevere

zdroj: © Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images

Týždeň po kontroverzných vyjadreniach sa šéf tímu Deceuninck – Quick-Step Patrick Lefevere ospravedlnil. Ír Sam Bennett, na ktorého boli slová mierené, medzitým oficiálne oznámil svoj prestup do BORA – hansgrohe. V belgickom tíme si však Bennett nezajazdí, keďže si to vyžaduje rozsah jeho zranení.

Patrick Lefevere každý týždeň uverejňuje svoj stĺpček v novinách Het Nieuwsblad. V minulom vydaní hovoril o mentálnej sile svojich jazdcov. O šprintérovi Bennettovi sa vyjadril, že je „vrcholom mentálnej slabosti“. Ír sa po dvoch rokoch v Deceuninck – Quick-Step vracia do BORA – hansgrohe. Belgický manažér pri opise návratu zľahčil tému domáceho násilia. Situáciu prirovnal k „týranej žene, ktorá sa vracia domov k manželovi“.

Nalini - procycling

Svoj naratív však o týždeň zjemnil: „Môj názor na Bennetta sa nemení, ale to čo som napísal o domácom násilí v kontexte jeho návratu do Bory nebolo vhodné. ‚Mea Culpa‘ – moja chyba. Odteraz si budem dávať pozor na výber svojich slov a radšej budem ticho.“

Sam Bennett sa zároveň trápi aj fyzicky. Pred pretekmi Okolo Belgicka v júni si poranil koleno. Zranenie mu nedovolí, aby pokračoval v sezóne.

„Posledné vyšetrenia ukázali, že potrebuje operáciu. Po nej nasleduje rehabilitácia dlhá tri až štyri mesiace. Takže za náš tím si už nezajazdí,“ napísal Lefevere.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár