Sumár Okolo Sicílie 2022: Martin Svrček zažil úspešnú premiéru medzi mužmi

Okolo Sicílie 2022

zdroj: https://twitter.com/BHRVictorious/status/15102/photo/2

Od 12. do 15. apríla sa konal len 3. ročník pretekov Okolo Sicílie 2022. Cyklisti si zmerali sily v štyroch etapách, pričom podujatie vyvrcholilo na najznámejšom stúpaní celého ostrova, na Etne. V pelotóne jazdil aj mladý slovenský talent Martin Svrček (:dqt:), ktorý je do 1. júla na hosťovaní v talianskom tíme Biesse – Carrera. Síce o popredné priečky nebojoval, na Sicílii sa nestratil a bolo ho dokonca vidieť v úniku. Podujatie ovládol domáci Damiano Caruso. 

Okolo Sicílie 2022 – trasa

https://ilgirodisicilia.it/en/percorso/

1. etapa

https://www.procyclingstats.com/race/giro-di-sicilia/2022/stage-1/today/profiles

3. ročník pretekania po Sicílii začal rovinatou etapou, ktorá mala stúpavý finiš. Jej víťazom sa stal Matteo Malucelli (talianska reprezentácia). Martin Svrček finišoval na 102. mieste v čase víťaza.

Výsledky

2. etapa

https://www.procyclingstats.com/race/giro-di-sicilia/2022/stage-2/today/profiles

Druhá etapa bolo kopcovitá, a teda favoriti na celkové poradie si museli dať pozor. V cieli sme napokon mohli (ako podľa papierových predpokladov) vidieť súboj vrchárov. Z etapové vavrínu a líderstva sa tešil Talian Damiano Caruso (TBV), ktorý ale pretekal v drese talianskej reprezentácie. Slovák Martin Svrček obsadil 74. miesto.

Výsledky

3. etapa

https://www.procyclingstats.com/race/giro-di-sicilia/2022/stage-3/today/profiles

Aj tretia etapa si pre pretekárov pripravila kopce. Na jej konci sa však netešili jazdci z čela celkovej klasifikácie ale Fran Miholjevic (Cycling Team Friuli ASD) z celodenného úniku. V ňom sa prezentoval aj Martin Svrček, ktorý tak na čele zotrval 140 kilometrov. 10 kilometrov pred cieľom sa zapojil do hlavného poľa a do cieľa prišiel so stratou 5 minút. Bola to teda etapa, v ktorej sa odchovanec Cyklistickej akadémie Petra Sagana odprezentoval v dobrom svetle. Fran Miholjevic sa po 3. etape obliekol do líderského dresu.

Výsledky

4. etapa

https://www.procyclingstats.com/race/giro-di-sicilia/2022/stage-4/today/profiles

O záverečnú bodku sa postaralo stúpanie na Etnu. Najviac síl v záverečných strmých dvoch kilometroch mali víťaz Damiano Caruso, Vincenzo Nibali (AST) či Louis Meintjes (:iwg:). No bol to práve víťaz druhej etapy Caruso, ktorý dokázal konštantným tempom urvať súperov v strmých pasážach. Do cieľa tak prišiel s pohodlným časovým náskokom, ktorý bol dostatočný na to, aby sa mohol radovať z celkového triumfu.

Kvalitný výkon predviedol aj Ekvádorčan Alexander Cepeda (Drone Hopper-Androni Giocattoli), ktorý sa teší z celkového druhého miesta. Talian Nibali zakončil svoje účinkovanie na rodnom ostrove mimo pódia.

Výsledky

Celkové poradie

Pozrite tiež:

Už v nedeľu sa odohrá peklo severu. Dámy však prídu na rad už zajtra.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár