Svrček šiesty na juniorskom Roubaix

Tím Franco Ballerini Roubaix

zdroj: twitter.com/ValeBianco88

Paríž – Roubaix juniorov ovládol Nór Stian Fredheim. Nór si v záverečnom šprinte poradil s tímovým kolegom Strand Hagenesom a Belgičanom Séagertom. Trojica sa bok po boku dostala na slávny velodróm, kde si to rozdala vo férovom súboji. Výborný výsledok dosiahol náš Martin Svrček, keď obsadil 6. miesto.

Tím Franco Ballerini

Tím Franco Ballerini odjazdil juniorské preteky so špeciálnym dresom „Merci Roubaix“. Ide o pamiatku na Franca Balleriniho, po ktorom je tím pomenovaný. Taliansky víťaz Paríž – Roubaix z rokov 1995 a 1998 sa v roku 2001 rozlúčil s profesionálnou kariérou práve na legendárnom velodróme. Pod dresom mal nápis „Merci Roubaix“, keďže išlo o jeho obľúbené preteky, ktoré definovali jeho kariéru.



Franco Ballerini tragicky zahynul pri nehode na rallye. Po konci cyklistickej kariéry sa totiž stal navigátorom. Na jeho počesť je po ňom povemenovaný tím, ktorý je v projekte prokontinentálneho tímu Vini Zabú. Napríklad juniori mali v nedeľu k dispozícii vozidlá či mechanikov z talianskeho elitného tímu. Spolu s našim reprezentantom bolo na súpiske iba štvorica jazdcov. Tím išiel v zložení Svrček, Iacchi, Buconi a Coppini.

Profil

Na juniorov bolo pripravených 111 kilometrov a 18 sektorov pavé. Počasie bolo ako po celý víkend daždivé. Štartovalo sa v obci Lecelles, finišovalo na slávnom velodróme v Roubaix.

Priebeh

Tridsať kilometrov pred koncom bola na čele silná skupina, ktorá sa oddelila od hlavného poľa. Bol tam i náš Martin Svrček. So Slovákom tam bolo ďalších päť jazdcov.

Do záverečného boja o prvenstvo sa však zapojila už len trojica jazdcov. Prevahu mal tím Nórov. Severania to dokázali využiť a Stian Fredheim mohol oslavovať. Martin Svrček napokon dokončil na peknom šiestom mieste.

Záverečný šprint

Výsledky Paríž – Roubaix juniorov

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár