Tadej Pogačar prekonal koronavírus. Pozitívny je aj Kasper Asgreen

Tadej Pogačar Tour de France 2020

zdroj: A.S.O./Alex Broadway

Slovinský víťaz Tour de France Tadej Pogačar (:uae:) mal v minulom týždni pozitívny test na Covid-19.

„Tadej mal mierne symptómy a už ukončil karanténu,“ povedal tímový doktor Adrian Rotunno pre Sporza.be. „Mal čas sa zotaviť a už absolvoval ľahšie tréningové jazdy.“

Sezóna 23-ročného jazdca by však nemala byť ohrozená. Podľa protokolov musí Slovinec absolvovať viaceré testy pľúc a srdca, než sa postaví na štart pretekov.

„Všetko vyzerá byť v poriadku a zatiaľ to vyzerá tak, že pôjde na UAE Tour, ako sa plánovalo,“ zakončil lekár z UAE Team Emirates. Pogačar aj celý tím boli ako prví cyklisti vlani zaočkovaní. Nedávno boli zaočkovaní aj posilujúcou dávkou vakcíny proti Covid-19.

Pogačar je obhajcom triumfu na pretekoch UAE Tour 2022, ktoré sa konajú v dňoch od 20. do 26. februára.

Tadej Pogačar na Instagrame:

„Minulý týždeň som bol pozitívny na Covid-19. Niekoľko dní som bol v izolácii. Bol som trocha chorý , ale nič vážne. Mal som upchatý nos a bolesť hrdla, nič výnimočné. Našťastie som mám za sebou očkovanie a booster. Už zľahka jazdím a budem pripravený na UAE Tour.“

Kasper Asgreen príde o Tour de la Provence

Kasper Asgreen E3 Saxo Bank Classic 2021
Kasper Asgreen. © Deceuninck – Quick-Step Cycling Team / Luc Claessen / Getty Images

Jazdec Quick-Step Alpha Vinyl Kasper Asgreen sa nebude môcť postaviť na štart pretekov Tour de la Provence. Pred francúzskymi pretekmi mal pozitívny test na koronavírus.

Tím Quick-Step sa tak bude musieť zaobísť bez víťaza Okolo Flámska: „Nakoniec budeme musieť na Tour de la Provence štartovať so šiestimi jazdcami.“ 

Nie je jasné, či Dán vynechá aj otvárací víkend jarných klasík, ktorý sa koná 26. februára. Na Omloop Het Niewusblad alebo Kuurne – Brusel – Kuurne by patril k favoritom. 27-ročný jazdec vlani zažil životnú sezónu, keď vyhral E3 SaxoBank Classic a monument Okolo Flámska.

Koronavírus opäť zasahuje do plánov jednotlivých tímov. Prokontinentálny tím Sport Vlaanderen-Baloise nemôže štartovať na tureckej Tour of Antalya. Minulý týždeň odstúpili z pretekov Okolo Valencie hneď tri tímy: Jumbo-Visma, BikeExchange a Team DSM.

Pred začiatkom sezóny mali koronavírus obaja Slováci z Team TotalEnergies – Juraj aj Peter Saganovci.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár