Tím Ineos prišiel o lídra. Egan Bernal nepôjde na Giro d’Italia

Giro d'Italia 2019

zdroj: twitter.com/CyclingTodayEn

Kolumbijský cyklista Egan Bernal (:ins:) nenastúpi na preteky Giro d’Italia. Počas sobotného tréningu si zlomil kľúčnu kosť. Dnes by mal podstúpiť operáciu.

22-ročný Bernal mal byť po prvýkrát lídrom tímu Ineos s plnou podporou kolegov. Celok s bývalým názvom „Sky“ sa tak rozhodol po vynikajúcej sezóne 2018. V nej Bernal vyhral preteky Okolo Kalifornie a na Tour de France bol kľúčovým mužom pre Chrisa Frooma (:ins:) a Gerainta Thomasa (:ins:). V tejto sezóne dominoval na pretekoch Paríž – Nice.

Tím tak nemá náhradu za talentovaného Kolumbijčana. V zime sa hovorilo o návrate Gerainta Thomasa na Giro, ten si však vybral Tour de France, spoločne s Chrisom Froomom. Očakáva sa, že vrchárske ambície preberie dvojica mladých jazdcov Pavel Sivakov (:ins:) a Tao Geoghegan Hart (:ins:). Tí ukázali skvelú formu na prípravnom podujatí Tour of the Alp. Zvyšok tímu by sa mal sústrediť na získavanie etapových triumfov.

Zostava Ineos na Gire bez Bernala: Tao Geoghegan Hart, Sebastián Henao, Christian Knees, Jhontan Narváez, Pavel Sivakov (Gianni Moscon v nedeľu tiež utrpel poranenie kľúčnej kosti a domáci podnik vynechá).

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár