Tím Sunweb poslal Barguila preč z Vuelty!

Vuelta a España

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Pred istým časom ste si mohli na našej stránke prečítať článok o Francúzovi Warrenovi Barguilovi (:sun:) a jeho odchode z tímu Sunweb. Ten sa udial za okolností, ktoré nie sú v profesionálnej cyklistike úplne bežné. Víťaz bodkovaného dresu a dvoch etáp na Tour de France jazdil aj na poslednej Grand Tour sezóny, španielskej Vuelte. Nemecký tím mu dal úlohu super-domestika pre tímového lídra Wilca Keldermana (:sun:). To sa mu zjavne počas prvých etáp nepáčilo a do tej ôsmej už nenastúpil. Podľa jeho tímu prišlo k viacerým nezhodám hlavne kvôli taktike. Barguil chcel byť v pozícii voľného jazdca pre horské etapy, no to mu nebolo dovolené.

„Práca na úkor tímu s pevne danými cieľmi je smer, akým by sa malo v tíme Sunweb pracovať. Od roku 2008 je to hlavný dôvod rastu a úspechu tímu.“ povedal pre portál cyclingnews zdroj z tímu.

Barguil bol z nemeckého celku na tom najlepšie, čo sa týka celkovej klasifikácie. Za Chrisom Froomom (:sky:) zaostával o 1:43 a bol na priebežnej 13. pozícii. Wilco Kelderman obsadzoval štrnástu priečku.

Rozhodnutie padlo „neskoro v noci“ a Barguil sa to dozvedel o krátku chvíľu. Tím taktiež potvrdil, že malé pochybnosti o Francúzovi boli počas prvých etáp, no rozhodujúci moment prišiel, keď Warren nepočkal na Keldermana počas Holanďanovho defektu v siedmej etape.

„Nemôžete vidieť do celej záležitosti, ale náš cieľ je podpora Keldermana v boji o generálnu klasifikáciu. Celý tím sa tomu prispôsobil. Máme stratégiu a všetci sa musia pohybovať rovnakým smerom,“ dodal tím.

25-ročný vrchár priznal, že to bola vôľa tímu pre jeho odchod z Vuelty. Myslel si, že má silné nohy a dobrú formu. Veril, že by sa mu mohol podariť nejaký útok na početných stúpaniach. No povedal, že musí akcpetovať rozhodnutie klubu.

Nie je jasné, či si rodák z mesta Hennebor v Bretónsku ešte oblečie dres Sunwebu. Podľa informácií z tímu by po skončení Vuelty mal pokračovať vo svojom pláne pre túto sezónu. Ďalší rok bude pretekať vo farbách tímu Fortuneo – Oscaro.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár