Tirreno – Adriatico: Kráľovskú etapu opanovala nová tvár Movistaru

zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

World Tour preteky Tirreno – Adriatico majú za sebou kráľovskú etapu. Na jazdcov dnes čakalo 219 kilometrov s dojazdom do horského strediska Sassotetto. Do úniku dňa sa dostala skupina v zložení Antoine Duchesne (FDJ), Alexander Vlasov (Gazprom-Rusvelo), Krists Neilands z Israel Cycling Academy, Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini), Mads Pedersen (:tfr:) a za zoskupenie Team Wilier Selle Italia jazdí pred pelotónom neúnavný Jacopo Mosca, ktorý je v každom úniku. Ich náskok sa pohyboval na hranici 6 minút. 145 kilometrov pred cieľom z pretekov odstúpil jeden z favoritov. Tom Dumoulin (:sun:) však od prvej etapy nebol vo svojej koži, no k odstúpeniu mu „pomohol“ pád, v ktorom bol namočený i Daniel Moreno (:efd:). Správy hovoria o zlomenej španielovej kľúčnej kosti.

40 kilometrov pred cieľom bol na čele tím SKY a kontroloval situáciu. Ich líder Geraint Thomas (:sky:) mal oblečený  modrý dres vedúceho pretekára a bolo treba kontrolovať nástupy favoritov. Útočníci mali stále k dispozícii 4 minúty náskoku. Najťažšie pasáže však ešte len mali prísť. Voľnejšie tempo pelotónu nahrávalo úniku a náskok sa zase pomaly zvyšoval. 20 kilometrov pred páskou prebrala oprate na čele austrálska stajňa Mitchelton – Scott. Tá mala svoje želiezko v ohni v podaní Adama Yatesa (:mts:). Ich snaha prilbížila útočníkov na 2 minúty. 11,5 km pred dojazdom mal splnené i náš reprezentant a šetril sily do ďalších bojov. K Tourminátorovi sa čoskoro pripojil i Daniel Oss (BOH).

Únik bol definitívne pohltený 7 kilometrov pred páskou. 5 kilometrov pred cieľom začali nástupy. Ako prvý vyštartoval Lopez (AST), za ním sa vydali Aru (:uae:) a Majka (BOH). Trojicu doplnil Ben Hermans z Israel Cycling Academy. Lopeza v úniku vystriedal Mikel Landa (MOV), ktorý vyzeral veľmi dobre. Štvorica mala 1 300 metrov pred cieľom náskok 20 sekúnd. Obrovskú smolu mal Geraint Thomas (:sky:), ktorému technické problémy znemožnili pokračovanie a musel čakať na nový bicykel. Preteky ihneď dostali nový náboj. Do súboja o víťazstvo sa zapojil i George Bennett (:lot:), no napokon to stačilo iba na tretie miesto. Etapu opanovala nová tvár v tíme Movistar – Mikel Landa (MOV), druhý skončil Poliak Majka (BOH).

Najdôležitejšie momenty:

Výsledky 4. etapy:

1.Mikel Landa (Spa)MOV06:22:13
2.Rafal Majka (Pol)BOH
3.George Bennett (NZl):lot:
4.Fabio Aru (Ita):uae:00:00:06
5.Ben Hermans (Bel)Israel Cycling Academy
6.Tiesj Benoot (Bel):lts:
7.Romain Bardet (Fra):alm:
8.Wilco Kelderman (Ned):sun:
9.Adam Yates (GBr):mts:
10.Rigoberto Uran (Col):efd:

Celkové poradie Tirreno – Adriatico:

1.Damiano Caruso (Ita):bmc:17:14:49
2.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:00:00:01
3.Wilco Kelderman (Ned):sun:00:00:11
4.Mikel Landa (Spa)MOV00:00:20
5.Geraint Thomas (GBr):sky:00:00:26
6.Rigoberto Uran (Col):efd:00:00:31
7.George Bennett (NZl):sun:00:00:33
8.Davide Formolo (Ita)BOH00:00:34
9.Tiesj Benoot (Bel):lts:00:00:36
10.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:00:00:41

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár