Tirreno – Adriatico preview: Generálka pred Miláno – San Remo, návrat Sagana na cesty

zdroj: twitter.com/tirrenadriatico

Už v stredu 13.3.2019 začínajú ďalšie World Tour preteky. Na programe je týždňový „etapák“ Tirreno – Adriatico. V poradí už 54. ročník sa tento rok uskutoční od 13. do 19. marca. V roku 2018 preteky opanoval Michal Kwiatkowski (:sky:), no v tomo roku zvolil Paríž – Nice a nebude tak obhajovať prvenstvo. Tento podnik je prípravou pred prvým monumentom sezóny Miláno – San Remo. Pelotón prejde v priebehu 7 dní od Tyrhénskeho mora po Adriatické more. V prvej etape v okolí Lido di Camaiore bude na programe tímová časovka, ktorá bude dlhá 21,5 kilometra. V druhej časti pretekov preveria pelotón prvé kopce a hlavne dojazd do Pomarance, kde si jazdci skúsia i úsek s 16% stúpaním. V treťom a štvrtom diely pretekov príde šanca pre klasikárov a šprintérov. V 5. etape bude krátky a prudký dojazd a šancu tak budú mať klasikári a dynamický vrchári.

Šiesta etapa bude v znamení šprintérov a siedma v znamení časovkárov. Individuálny boj proti chronometru bude v meste San Benedetto del Tronto a dlžka bude niečo málo vyše 10 kilometrov. Celkovo je pripravených 1 040 kilometrov a organizátorom je už ako tradične RCS Sport. Do kolotoča pretekania sa vracia náš Peter Sagan (BOH), ktorý však zápasí s problémami so žalúdkom. Podľa informácií je už v Toskánsku, no dnešnej tlačovky sa nezúčastní. Tatkiež nepôjde ani prezerať trať tímovej časovky. Tourminátor údajne posledných 5 dní bojuje s hnačkami, no vďaka tímovej časovke na úvod bude mať deň extra na doliečenie.

Favoriti

Najväčším favoritom na zisk celkového prvenstva je Julian Alaphilippe (:dqt:). Francúz má skvelú formu a k ruke bude mať veľmi silný tím. Jeho konkurentom číslo jedna bude taktiež vo výbornej forme jazdiaci Primož Roglič (:tjb:). Jeho tím má navyše neskutočnú časovku. Za tím SKY bude lídrom Geraint Thomas (:sky:), ktorý skúsi nadviazať na poľského tímového kolegu. V tíme Astana bude silná dvojka Fuglsang (AST) – Lutsenko (AST). Domáce farby bude hájiť žralok z Messiny – Vincenzo Nibali (:bmt:). Pre tím CCC bude chcieť získať prvý úspech Greg Van Avermaet (:ccc:), no prekaziť jeho plány bude chcieť Tom Dumoulin (:sun:) či Adam Yates (:mts:).

Trasa Tirreno – Adriatico:

Promo video:

Zdroj: cyclingnews.com, tirrenoadriatico.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár