Tom Boonen: “Sagan by mal držať jazyk za zubami.”

Okolo Flámska 2018

zdroj: facebook.com/TomBoonen/

Belgická legenda Tom Boonen sa pustil do Petra Sagana (BOH). Podľa jeho slov by sa mal sústrediť sám na seba a nevyhovárať sa na spoluprácu pelotónu. Taktiež sa vyjadril, že je to práve svetový šampión, ktorý najviac benefituje zo spolupráce.

Po neúspechu na slávnom Ronde (Okolo Flámska) bol Peter Sagan nasrdený. Slovák spochybňoval taktiku jazdcov v stíhacej skupine. „Nebola tam žiadna spolupráca v boji proti Quick – Stepu. Bojovali proti mne a tak si Quick – Step môže robiť čo chce,“ povedal Sagan bo pretekoch Okolo Flámska.

Po ukončení kariéry sa Boonen stal expertom na cyklistiku v belgickej televízii. Počas jednej šou “Extra Time Koers“ povedal, že Sagan je pokrytec a osobne tipoval Nikiho Terpstru (:qst:) ako víťaza Ronde. Belgičan sa nebál kritizovať nášho reprezentanta a povedal svoj názor:

„Nedostatok spolupráce? On je vždy na kolese niekoho iného. Nemyslím, že Sagan je ten pravý, aby hovoril o nedostatku spolupráce. Vždy sa vyvezie na niekom inom a nakoniec oslavuje a máva rukami. Myslím, že Sagan by mal držať jazyk za zubami.“

Trojnásobný víťaz Ronde a štvornásobný víťaz Paríž – Roubaix dodal:

„Vždy benefituje z práce iných. Nie je na tom nič zlé samozrejme, no potom nemôžte povedať – „Oni nespolupracovali“.“

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

3 responses to “Tom Boonen: “Sagan by mal držať jazyk za zubami.”

      1. Boonen naj drží jazyk za zubami aj keby sa znova narodil tak by nikdy nedokázal čo Sagan,To je závisť nič viac, čo už Sagan je len jeden a to nás slovenský,

Pridaj komentár