Tom Dumoulin hľadal motiváciu, napokon sa vráti do pelotónu

Tom Dumoulin

zdroj: ©A.S.O./Gautier Demouveaux

Tom Dumoulin (:tjb:) sa predstaví na pretekoch Okolo Švajčiarska 2021. Holanďan si v januári dal kariérnu prestávku, skloňoval hlavne nedostatok motivácie.

Po piatich mesiacoch voľna od profesionálnej cyklistiky sa 30-ročný jazdec postaví 6. júna na štart v meste Frauenfeld. Portálu Wielerflits to potvrdili viaceré zdroje. Švajčiarsky podnik má na programe osem etáp.

Víťaz Giro d’Italia 2017 sa chce v prebiehajúcej sezóne sústrediť na olympijské hry. Jeho dominantná disciplína – časovka – sa v Japonsku koná 28. júla. Predtým sa Dumoulin ešte zúčastní holandských šampionátov.

Počas domácej klasiky Amstel Gold Race bol v apríli videný pri ceste. Podľa miestnych médií posledné týždne skoro každý deň trénoval v regióne Limburg.

Pred pár dňami sa Dumoulin objavil na zozname športovcov, ktorí mali byť pred olympiádou očkovaní proti Covid-19. Ide o jednu z podmienok pre účasť na hrách v Tokiu. Dumoulin už má na konte striebornú medailu z časovky z Ria 2016.

Tom Dumoulin prežíval ťažké chvíle

„Po zranení kolena som prežíval veľmi ťažké chvíle. Prišli črevné problémy na jar a potom pandémia. Myslím, že už vtedy som bol bližšie ku koncu kariéry, než k jej pokračovaniu,“ povedal už po vlaňajšej Tour de France.

Od vypadnutia z Gira 2019 ho sužovali zdravotné problémy. Prestúpil z tímu Sunweb do Jumbo-Visma, kde mal byť ako jeden z najlepších holandských cyklistov lídrom. Vlani skončil v prvej desiatke Tour de France, keď pomáhal kolegovi Primožovi Rogličovi. Siedme miesto bolo o to cennejšie, že sa vrátil po dlhotrvajúcich problémoch, mal problém s pokožkou na sedle.

Tom Dumoulin je jedným z najviac komplexných jazdcov na celkové poradie pretekov Grand Tours. Vo svojom dni sa vie držať s najlepšími vrchármi v čelnej skupine a má výbornú časovku. V roku 2017 sa v tejto disciplíne stal majstrom sveta. O rok neskôr bol v celkovej klasifikácii druhý na Gire i Tour, pričom na majstrovstvách sveta bol v cestných pretekoch štvrtý a v časovke nestačil len na Rohana Dennisa.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár