Ako si viedli jednotlivé tímy na Tour de France 2020?

zdroj: © A.S.O./Alex Broadway

Cyklistika je tímový šport. Na Tour de France 2020 bola tímová taktika častým pojmom, ktorý hral – či nehral – do kariet jednotlivých kandidátov na celkové poradie. Tímová podpora vyhrávala a prehrávala etapy, ale napokon sa ukázalo, že na víťazstvo na najprestížnejších pretekoch sveta je potrebné mať hlavne excelentné nohy.

Poďme sa pozrieť na to, ako si viedli jednotlivé tímy. Aké sú ich úspechy či prehry a aký podali tímový výkon.

Pri názve tímu sa nachádza počet hviezdičiek, ktoré sme sa rozhodli na základe predstavenia vo Francúzsku udeliť. Maximum je päť hviezdičiek, hodnotenie je subjektívne, no podložené popisom. Pozerá sa na tímový výkon a individuálne úspechy. Zoznam tímov je zostavený podľa konečnej celkovej klasifikácie. tímov.

Movistar Team **

Movistar Team
© A.S.O./Pauline Ballet

Neviditeľný tím, ktorý zázrakom vyhral svoju obľúbenú tímovú klasifikáciu. Tá sa počíta na základe umiestnení troch najlepších pretekárov každého tímu a španielsky celok vie, ako ju vyhrať. Najlepším jazdcom bol Enric Mas (:mov), ktorý z ničoho nič vytiahol peknú piatu celkovú priečku. Chýbal tomu etapový triumf alebo aspoň jeden úspešný útok 25-ročného Španiela.

Alejandro Valverde (MOV) sa chvíľu otáčal v prvej desiatke, ale zlou časovkou sa dostal až na celkové 13. miesto. 40-ročný Španiel má ešte celú sezónu pred sebou, ale zatiaľ vyzerá len ako zlomok svojho najlepšieho ja – hoc aj spred roka a pol.

Úspechy: 5. miesto Enrica Masa
Pády: Najlepšie umiestnenie v etape bolo 3. miesto Carlosa Veronu v 8. dni

Team Jumbo-Visma *****

Jumbo-Visma
Tom Dumoulin, za ním Primož Roglič | zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad/

Najlepší, dominantný, najsilnejší tím tejto Tour. Bez víťazstva v celkovej klasifikácii. To je asi len jediná, no najdôležitejšia prehra pretekov. S Primožom Rogličom (:tjb:), ktorý nemal na lietajúceho Pogačara v časovke.

„Nemám žiadne výčitky, som veľmi hrdý,“ povedal pre slovinskú televíziu.

Primož Roglič
Roglič | © A.S.O./Alex Broadway

A nemá prečo. 19 dní sa zdal byť najsilnejším pretekárom podujatia. A jeho tím tvorili jazdci, ktorí by inde boli lídrami. Extrémne silní boli Tom Dumoulin (:tjb:), Sepp Kuss (:tjb:) – najlepší vrchár mimo celkového poradia – a Robert Gesink (:tjb:). Tí vytvorili silný vlak s Georgom Bennettom (:tjb:) v kopcoch. Na Grand Colombier a iných stúpaniach sme tak po rokoch videli žltý vláčik, nie s dresmi Sky alebo INEOS.

Wout van Aert (:tjb:) je kapitola sama o sebe. Cyklokrosár vyhral dve etapy v šprintoch, ťahal vo vetre, na rovinách, na kopcoch, na HC stúpaniach, v časovke. Bol všade a Roglič by si asi ťažko prial lepšieho pomocníka. Sám skončil na fantastickom 20. mieste.

Van Aert 7. etapa Tour de France 2020
Van Aert víťazí v 7. etape TdF 2020 | zdroj: twitter.com/VeloUK

Síce boli najväčšími favoritmi, ale urobili všetko pre to, aby pozíciu udržali. Nanešťastie, v hodine dvanástej na nich vyskočil neprekonateľný súper. Áno, Roglič mal horší deň ako obvykle, ale stále skončil iba 30 sekúnd za Dumoulinom, čiže piaty. Trochu výkonu mu chýbalo a v holandskom tíme budú pátrať prečo.

Mali počas Tour urobiť niečo iné? Napríklad byť viac aktívni, keď cítili, že ich súperi sú ľahko zraniteľní? Nie. Nemohli vedieť, že Pogačar vytiahne totálny zázrak.

Úspechy: Tri víťazné etapy (4. – Roglič, 5., 7. – Van Aert), 2. Roglič, 7. Dumoulin, 15. Kuss, 20. Van Aert
Pády: Časovka Rogliča a nenaplnenie vysokých ambícií

Team Bahrain McLaren ****

Mikel Landa
Mikel Landa | zdroj: twitter.com/CiclismoInter

Mikel Landa (MOV) sa konečne dočkal plnej tímovej podpory a bolo z toho štvrté miesto. V závere skúšali borci tlačiť na ostatných a dostať sa na pódium, za čo im patrí pochvala. Ako jediní ukázali vrchársky vláčik. Dobre pracovali hlavne Pello Bilbao (:bmt:) a Damiano Caruso (:bmt:), ktorí to skúšali aj v únikoch. Posledný menovaný vďaka dobrej časovke obsadil desiatku priečku.

Pre tím ide o dobrý výkon so solídnymi výsledkami. Hlavne v poslednom týždni bolo cítiť rukopis Roda Ellingwortha, bývalého trénera Sky. V horských etapách skúšali čo mohli (síce neúspešne), ale len nesedeli a dokonca utrhli Urána a Yatesa. V časovke vyťažili zo zlého dňa Lópeza a bolo z toho príjemné umiestenie.

Wout Poels (:bmt:) nastúpil na preteky so zlomeným rebrom a asi sa aj zbytočne trápil. V kopcoch čo-to potiahol, ale viditeľne ho niečo bolelo. Sonny Colbrelli (:bmt:) bol v klasikárskych etapách neviditeľný.

Úspechy: 4. a 10. miesto celkovo
Pády: Najlepší domestik posledných rokov Poels pretekal zranený, slabé koncovky Colbrelliho

EF Pro Cycling ***

13. etapa Tour de France 2020
Daniel Martínez | zdroj: twitter.com/guardian_sport

Daniel Felipe Martínez (:efd:) má svoj triumf v 14. etape Tour de France po ohromnom individuálnom výkone. Odvrátil dvoch jazdcov Bory a tešil sa z víťazstva. Rigoberto Urán (:efd:) mal najprv dobre rozbehnuté tretie miesto v celkovej klasifikácii, ale v poslednom týždni spadol na ôsmu priečku.

Sergio Higuita (:efd:) zápasil s pádmi pred a počas Tour a po kolízii s Jungelsom odišiel z pretekov. Jeho plný potenciál sme tak nevideli. Rovnako mlčal – nevedno prečo – Alberto Bettiol (:efd:).

Veľmi dobrý ale bol Neilson Powless (:efd:), ktorého sme v prvej polovici vídavali v dlhých únikoch. V top 10 skončil v 6. a 8. etape. Neviditeľný bol Tejay Van Garderen (:efd:).

Úspechy: Etapa s Martínezom, 8. miesto s Uránom, nová posila Powless
Pády: Kríza Urána v 3. týždni, anonymné výkony viacerých jazdcov

INEOS Grenadiers **

18. etapa Tour de France 2020 Kwiatkowski
Carapaz nechal Kwiatkowskeho vyhrať | zdroj: twitter.com/kwiato

Prišli s Eganom Bernalom (:ins:), odišli bez neho. Kolumbijčan a obhajca titulu mal zdravotné problémy a tak celá taktika tímu spadla. Zachránili to Michal Kwiatkowski (:ins:) a Richard Carapaz (:ins:) v 18. etape. Poliak si vychutnal emotívne víťazstvo, vôbec prvé na pretekoch Grand Tours.

Improvizácia bez Frooma a Thomasa vo výbere nevyšla, ale s ich formou pred Tour nemali ako vedieť, že Bernal vybuchne. Matematicky presný tím mal počas prestávky viditeľné problémy s prípravou, Bernal sa údajne až pretrénoval, Thomas sa nedostal do formy. Froome predvádzal skvelý návrat na cesty po devastačnom zranení a je určite rád, že ešte môže jazdiť.

Carapaz v poslednej časovke nevyšiel kopec La Planche des Belles Filles najrýchlejšie a prišiel o bodkovaný dres. Ekvádorčan však tesne minul etapové triumfy v alpskej trilógii v poslednom týždni, ale bol najbojovnejším jazdcom poslednej časti pretekov. Komisia ho pripravila o červené číslo v etape na úkor Alaphilippa, pričom víťaz Gira 2019 odolával na najťažšom stúpaní edície oveľa dlhšie.

Pavel Sivakov (:ins:) padal a trpel od začiatku do konca pretekov. Škoda, mohol byť zaujímavou náhradou v celkovom poradí.

Nič iné ako obhajoba víťazstva sa nečakala, preto ide o neúspešne pôsobenie.

Úspechy: Kwiatkowskeho etapa, Carapazova bojovnosť
Pády: Bernal vyhorel, Sivakov mal smolu

Trek-Segafredo ****

Mads Pedersen a Richie Porte | © A.S.O./Pauline Ballet

Richie Porte (:tfr:) konečne dosiahol to čo vždy chcel – pódium na Tour de France. Nemal však najlepšiu pomoc v horách, Kenny Elissonde (:tfr:) nebol takým dôležitým. Navyše, Bauke Mollema (:tfr:) nešťastne spadol. Ale tretia priečka a životná forma 35-ročného Austrálčana je vynikajúci výsledok.

Mads Pedersen (:tfr:) párkrát tesne minul etapy v dúhovom drese. Ukázal sa ako veľmi rýchly jazdec, dokonca v Paríži bol v etape druhý. Lenže, taktika striedania koncoviek s Jasperom Stuyvenom (:tfr:) a Edwardom Theunsom (:tfr:) nevychádzala.

Roglič, Pogačar a Porte | © A.S.O./Pauline Ballet

Úspechy: Richie Porte je tretí
Pády: klasikárska zostava mala určite kvalitu na jeden etapový triumf

Astana Pro Team ***

Alexey Lutsenko
Alexej Lutsenko | zdroj: twitter.com/AstanaTeam

Alexej Lutsenko (AST) bol v 6. etape najsilnejší z úniku a právom ovládol svoju prvú etapu na Tour de France.

Všetko sa potom smerovalo na Miguela Ángela Lópeza (AST), ktorý bol v kopcoch medzi najlepšími. Dokázal to dominantným víťazstvom v 17. etape a šancou na tretie celkové miesto. Lenže časovka mu nevyšla a prepadol sa až na šiestu celkovú priečku. Pri prvej účasti na Tour de France to bol ale solídny výkon.

Tour de France 2020 17. etapa Miguel Ángel López
Miguel Ángel López víťazí v 17. etape | zdroj: twitter.com/BBCSport

Zvyšok ako Gorka Izagirre (AST) alebo Omar Fraile (AST) sa hnal do únikov, ale Lutsenkov úspech nezopakoval.

Úspechy: dve etapové víťazstvá
Pády: slabá časovka Lópeza a iba šieste miesto

AG2r La Mondiale ***

Nans Peters
Nans Peters získava svoje druhé profesionálne víťazstvo | zdroj: twitter.com/AG2RLMCyclisme

Etapové víťazstvo Nansa Petersa (:alm:) bolo veľmi dobré a Francúz ukázal, že po víťazstve pri svojej prvej účasti na Gire má všetky kvality na to, aby to vedel zopakovať.

Romain Bardet (:alm:) bol po prvom týždni vo vynikajúcej forme, ale nešťastne spadol a 13. etapu dokončil s otrasom mozgu. Mohlo to byť dobré francúzske umiestnenie pred odchodom pretekára do Sunwebu.

Benôit Cosnefroy (:alm:) nosil vrchársky dres až 15 dní. Napriek tomu, že nie je dobrým vrchárom na dlhých stúpaniach.

Úspechy: Etapové víťazstvo a Cosnefory v bodkovanom drese
Pády: Strata Bardeta a slabšie výkony zvyšku tímu

UAE Team Emirates ****

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar na pódiu v Paríži | © A.S.O./Pauline Ballet

Tadej Pogačar (:uae:) na poslednú chvíľu vo veku 21 rokov zvalcoval celú Tour. Fenomenálne vyhral časovku a obliekol sa do troch dresov – žltého, bieleho a bodkovaného. Okrem toho vyhral tri etapy. A to všetko pri svojej prvej účasti na Tour de France! Bol najlepším vrchárom na podujatí.

Jeho tím ho však nepodržal v 7. etape na vetre, kde po sérii pádov a mechanických problémov stratil čas, ktorý by bol pre iných fatálny. Dokázal sa ale postaviť a útočil.

A útočil.

Čas nahnal v ďalších dvoch etapách, deviatu sám vyhral. Víťazil aj na Grand Colombier a na stole bola len otázka – Roglič alebo Pogačar? Históriu už dobre poznáme.

Cieľové emóce Kristoffa, za ním Bol | zdroj: twitter.com/VeloUK

Alexander Kristoff (:uae:) vyhral chaotickú prvú etapu a už vtedy mal na konte ďalšiu úspešnú Tour. Tím UAE ukončil Tour ako ju začal – žltým dresom. Vtipné je, že Pogačar nosil dres rovnako dlho ako Nór Kristoff – až jeden deň.

Fabio Aru (:uae:) má problémy, za záhadných okolností odstúpil. Podľa dostupných informácií za tým boli zdravotné problémy zmiešané so zlými vzťahmi v tíme. Davide Formolo (:uae:) smolne spadol a nemohol ukázať svoju dobrú formu.

David de la Cruz (:uae:) a Jan Polanc (:uae:) sa snažili robiť pre Pogačara čo najviac a darilo sa im to. V rámci možností.

Úspechy: 1. miesto, 4 etapové triumfy
Pády: Slabá podpora Pogačara, ktorá sa zachránila len výnimočnosťou Slovinca. Odchod Arua

Mitchelton-Scott **

Adam Yates
Adam Yates | zdroj: twitter.com/kmflett

Adam Yates (:mts:) vyzeral najprv v dobrej forme, dostal sa do žltého dresu po penalizácii Alaphilippa a až do konca prvého bloku ho držal. Brit, ktorý po konci sezóny odíde do Ineosu sa nachádzal niekde okolo piatej priečky celkového poriadia. Slabší záver ho ale dostal na deviatu pozíciu. Chcel vyhrať etapy, nakoniec išiel na celkové poradie a neskôr stratil svoju výkonnosť.

Luka Mezgec (:mts:) až dvakrát skončil druhý v etape po ťažkom priebehu. V klasikých šprintérskych koncovkách sme však Slovinca len sotva videli.

Úspechy: 4 dni v žltom drese
Pády:
Žiadny etapový triumf, ktorý chceli

Groupama – FDJ *

Pinot s tímom v cieli 1. etapy | zdroj: twitter.com/GroupamaFDJ

Thibaut Pinot (FDJ) po 8. etape skončil v boji o celkové poradie, na ktorý sa celý tím chystal. Francúzsky smoliar mal problémy s chrbtom. Odvážne však pokračoval a preteky dokonči. Prvýkrát od roku 2015. Nebolo to však ono, nachádzal sa hlboko v štartovom poli.

David Gaudu (FDJ) rovnako trpel pádmi a zdravotnými komplikáciami, odstúpil. Valentin Madouas (FDJ) sa snažil dostávať do únikov, ale výsledkovo to nevychádzalo. Rovnako ani Sebastianovi Reichenbachovi (FDJ). Švajčiarsky motor Stefan Küng (FDJ) bol najbojovnejším jazdcom dvoch etáp, ale etapové víťazstvo z toho nebolo. Preteky nedokončil, keďže sa pripravuje na majstrovstvá sveta.

Úspechy: Küng bol v únikoch
Pády: Pinot mal opäť smolu, žiadna etapa

Team Arkéa-Samsic *

Nairo Quintana | zdroj: twitter.com/Arkea_Samsic

Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) bol po zranení a najprv to vyzeralo, že sa z toho dostane, ale už v 15. etape strácal veľké množstvo času. 30-ročný Kolumbijčan nenapodobnil svoju formu na začiatku roku a skončil 17. Do kopcov vstúpil úplne mimo najlepšej výkonnosti. Čo je škoda.

Zvyšok tímu nijak nevynikal. Za zmienku stojí Connor Swift (Arkéa-Samisc), ktorý pekne Quintanovi pomáhal na vetre. Warren Barguil (Arkéa-Samisc) sa snažil v poslednom týždni chodiť do únikov, ale bolo to ďaleko od jeho parádnych výkonov z roku 2017.

Úspechy: Celý tím bol postavený okolo Quintanu, takže všetko padlo
Pády: Quintanova slabá forma, Barguil nebol v únikoch konkurencieschopný

Cofidis *

Guillame Martin
Guillame Martin útočí, za ním Roglič a Alaphilippe | zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Guillaume Martin (COF) mal najprv dobre našliapnuté do prvej päťky celkového poradia, ale viacero pádov ho pripravilo o dobré nohy. Skončil 11. – ako najlepší Francúz. Snažil sa, ale pri zvýšení tempa na kopcoch v poslednom týždni bol odpáraný.

Elia Viviani (COF) bol prakticky neviditeľný a jeho najlepším výsledkom je 5. miesto z etapy v Paríži. Talian tak po prestupe z Deceuninck – Quick Step stále nezískal víťazstvo. Jesús Herrada (COF) bol blízko k triumfu v 6. etape, ale na Lutsenka nemal. Cofidis čaká na etapu z Tour od roku 2008.

Úspechy: Martinova prvá polovica pretekov
Pády: Žiaden etapový triumf

CCC Team *

Matteo Trentin
Matteo Trentin | zdroj: twitter.com/CCCProTeam

Greg Van Avermaet (:ccc:) ani Matteo Trentin (:ccc:) dobre nespolupracovali, čo sa podpísalo na 19. etape, kedy boli v selekcii spolu a mohli z toho ťažiť. To charakterizovalo celú Tour ich tímu. Nemajú etapu. Jedine Trentin sa snažil o šprintérske prémie a v bodovacej súťaži skončil tretí, ale v koncovkách etáp nebol nikde.

Ilnur Zakarin (:ccc:) sa najprv zdal byť silný a keby je lepším zjazdárom, vyhral by 8. etapu. Jan Hirt (:ccc:) pred pretekmi padal a nebol v dobrej forme. Michael Schär (:ccc:) sa snažil byť v únikoch, ale výsledky neprichádzali.

Úspechy: Takmer žiadne, Trentin vyzeral bol tretí v bodovacej súťaži
Pády: Žiaden etapový triumf

BORA – hansgrohe ***

Peter Sagan, Sunweb išiel najlepšie
Peter Sagan | zdroj: twitter.com/cyclecollective

Nemecký tím prišiel s viacerými ambíciami. Emanuel Buchmann (BOH) po páde vážnejšom, ako sme si mysleli, nemohol bojovať o celkové umiestenie. Zodpovednosť za výsledky tak padla na Petra Sagana (BOH). Ten počas celej Tour nemal optimálnu šprintérsku rýchlosť, aby v porovnaní s ostatnými mohol bojovať o etapové triumfy na rovinatých etapách. Ak už bola na programe klasikárska etapa, v 7. etape mal smolu, v 14. nemal dobrú tímovú podporu. Najlepší výsledok dosiahol v Paríži, tretie miesto. Rovnaký bol aj v 11. etape, kde bol po nebezpečnom šprinte penalizovaný.

Prvýkrát v kariére ukončil Tour bez zeleného dresu. V súťaži našiel dôstojného konkurent a v podobe Sama Bennetta. Ich súboj bol veľmi zaujímavý. Slovák bol v pozícii, že musel na body útočiť, ale Bennett s tímom ukážkovo bránili.

Kamna
Kämna | zdroj: twitter.com/lennardkaemna

Lennard Kämna (BOH) zachránil tím, kedy veľmi silným výkonom v 16. etape ukázal, že je veľkou nemeckou nádejou na dlhých stúpaniach.

Úspechy: Kämna vyhral etapu
Pády: Sagan viackrát nedokázal vyhrať etapu, Buchmann bol zranený

B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM **

Rolland – najbojovnejší jazdec 15. etapy | © A.S.O./Pauline Ballet

Sympatický výkon tímu z nižšej kategórie Pro. Bryan Coquard (B&B Hotels – Vital Concept) bol v 7. etape blízko k víťazstvu a počas celej Tour predvádzal vyrovnané šprintérske výkony. Pierre Rolland (B&B Hotels  – Vital Concept) bol dobrým kandidátom na bodkovaný dres, ale v najdôležitejších etapách chýbal v centre diania.

Zvyšok tímu sa snažil byť v únikoch, keďže im nič iné nezostávalo.

Team Sunweb *****

Najbojovnejší jazdec celej Tour Marc Hirschi | © A.S.O./Pauline Ballet

Alebo najväčšie prekvapenie pretekov. Bez nominácie Matthewsa sme si mysleli, že pôjde o totálny prepadák. Svetu sa však ukázal 22-ročný Mark Hirschi (:sun:), ktorý bavil cyklistickú verejnosť. Najprv bol druhý za Alaphilippom, potom bol 80 km v úniku v pyrenejskej etape a až v 13. etape sa mu podarilo po ďalšom dlhom sóle zvíťaziť. Švajčiar má pred sebou veľkú budúcnosť.

Søren Kragh Andersen (:sun:) sa ukázal ako majster dobre načasovaných útokov a vyhral dokonca dve etapy. Každý v nich očakával šprint zriedenej skupinky, ale Dán so silným motorom v správny moment zaútočil. V 14. etape to bol po útokoch Hirschiho a Tiesja Benoota (:sun:) azda najkrajší tímový strategický výkon pretekov.

Soren Kragh Andersen
Kragh Andersen | twitter.com/BBCSport

Cees Bol (:sun:) mal asi najviac viditeľný šprintérsky vlak, ale rozbiehači na čele s Casperom Pedersenom (:sun:) mu nedokázali pomôcť k vytúženému víťazstvu.

Úspechy: Tri etapové víťazstvá a šprintérsky vlak
Pády: Bol tesne minul triumf

Deceuninck – Quick Step ****

Sam Bennett | © A.S.O./Pauline Ballet

Sam Bennett (:dqt:) mal najkvalitnejší šprintérsky vlak a v ňom najlepší lead-out v podobe Michaela Mørkøva (:dqt:). Ír vyhral dve etapy, z toho jedna z nich bola úplne najslávnejšia – na Elyzejských poliach v Paríži. Dvojica bojovala na šprintérskych prémiách a zaslúžene zdolala Sagana v boji o zelený dres. Samotný Mørkøv skončil v bodovacej súťaži desiaty.

Julian Alaphilippe
Alaphilippe po 12. etape TdF 2020 | zdroj: twitter.com/cyclecollective

29-ročný Ír ponúkal dojemné momenty v rozhovoroch a bolo vidno, že si svoje postavenie užíva. Vlani bol v takejto situácii Julian Alaphilippe (:dqt:). Francúz vyhral jednu etapu – hneď druhú v Nice – ale po nej ako keby klesol. Bolo jasné, že jeho forma je trochu horšia ako vlani – ale takú od neho nikto nečakal. Určite však nezložil hlavu a bol jazdcom, ktorý bol najčastejšie v únikoch na Tour.

Zároveň sa v 5. etape bizarne pripravil o žltý dres – 17 km pred koncom si zobral bidón s vodou zo strany cesty, čo je podľa pravidiel zakázané.

Úspechy: Tri etapové víťazstvá, bodovacia súťaž
Pády: Alaphilippe v druhej polovici mierne opadol

Israel Start-Up Nation *

Absolútne neviditeľný tím. Nezískali žiaden výrazný výsledok. Hugo Hofstetter (:isn:) bol párkrát v prvej desiatke, v jednej z etáp sa tam dostal aj André Greipel (:isn:), ale to bolo asi všetko.

Podceňovaný Guy Niv (:isn:) sa ako prvý izraelský cyklista dostal do Paríža.

Úspechy: Nič výrazné
Pády: Žiadne vysoké postavenie v etapách

NTT Pro Cycling *

Domenico Pozzovivo
Pozzovivo predčasne opustil Tour kvôli zraneniu | zdroj: twitter.com/FrontSet

Asi rovnaký prípad ako Israel. Tour veľmi skoro opustil Giacomo Nizzolo (:ntt:) v životnej forme a tak už nemal kto naháňať výsledky. Edvald Boasson Hagen (:ntt:) napriek tomu vytiahol prekvapenie – v 7. etape bol dokonca druhý.

Roman Kreuziger (:ntt:) priznal, že pred Tour urobil v príprave nejaké chyby.

Úspechy: 2 miesto Boassona Hagena v 7. etape
Pády: Žiadne vysoké postavenie v ďalších etapách

Total Direct Energie *

Jerome Cousin v úniku | © A.S.O/Pauline Ballet

Azda najhorší Pro tím na pretekoch. Nepočuli sme o nich, nevideli sme ich. Niečo sa sľubovalo od šprintéra Niccola Bonifazia (Total Direct Energie), ale nič neprichádzalo.

Ostatní z partie sa tlačili do únikov, ale nič výrazné z toho nebolo.

Lotto Soudal ****

Caleb Ewan víťazí v 3. etapa TdF 2020
Caleb Ewan víťazí v 3. etapa TdF 2020 | twitter.com/Lotto_Soudal

Na to, že v prvej etape im vypadli dve veľké hviezdy John Degenkolb (:lts:) a Philippe Gilbert (:lts:), tím okolo Caleba Ewana (:lts:) si počínal veľmi dobre. Nemecký obor Roger Kluge (:lts:) síce skončil úplne  posledný s rekordným odstupom 6:07:02, ale Tour dokončil. Pomohol malému Austrálčanovi k dvom etapovým triumfom.

Ewan sa ukázal ako najrýchlejší čistý šprintér sveta a nebyť zlej pozície v poslednej etape, mohol byť výsledok úplne iný.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár