Tour de France bez divákov v ďalších dňoch

Tour de France 2020
Tour de France bez divákov

zdroj: twitter.com/CyclingInside16

Pelotón Tour de France 2020 sa presúva cez regióny stredného Francúzska, ktoré sú označené ako „červené zóny“. V ďalších dvoch etapách budú najdôležitejšie miesta Tour de France bez divákov. Organizátori chcú znížiť riziko združovania veľkého množstva ľudí, keď v krajine sa neustále zvyšujú denné prírastky COVID-19. Opatrenie je v platnosti aj počas dnešnej 14. etapy končiacej vo veľkomeste Lyon.

„Systém bude rovnaký ako na Paríž – Nice,“ generálny riaditeľ spoločnosti ASO Yann Le Moenner povedal pre Reuters. Na marcových pretekoch nemohli diváci prejsť cez čiaru, ktorá bola 300 metrov od cieľu. Od pódia nebol nikto v okruhu 100 metrov.

Opatrenia sa dejú kvôli zvýšeným obavám z rozširovania koronavírusu vo Francúzsku. Za posledných 24 hodín bol nový počet prípadov 9406. Celkový počet prípadov prešiel cez hodnotu 50 prípadov na stotisíc obyvateľov.

Navyše, v nedeľu je na pláne jedna z najdôležitejších etáp. V 15. etape však budú pre divákov uzavreté stúpania Col de la Biche a záverečné Col du Grand Colombier. Tam bude prístup úplne zakázaný. Organizátori chcú predísť situácia z minulého týždňa, kedy boli na kopci stovky fanúšikov a mnoho z nich sa nechránilo rúškom. Situácia v departmente Ain je riziková a preto sa pristúpilo k takémuto kroku. Informovala o tom francúzska vláda v tlačovej správe.

Aké budú opatrenia v poslednom týždni, zatiaľ nevieme. V pondelok je v pláne deň voľna. Potom sa pokračuje 16. etapou a v nedeľu 20. septembra sa Tour podľa plánov dostane do Paríža. S Tour de France bez divákov na mieste sa zvyšuje šanca, že do Paríža sa naozaj pelotón dostane.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár