Tour de France: Ďalšie fantastické divadlo domáceho miláčika

Tour de France 2020

Druhá etapa Tour de France 2020 je za nami. V koncovke v Nice porazil Alaphilippe (:dqt:) v súboji muža proti mužovi Marca Hirschiho (:sun:) a zajtra sa oblečie do žltého.

Po včerajšej hektickej etape dnes na pelotón čakala ďalšia nádielka. Dve horské prémie prvej kategórie a jedna druhej. Do úniku dňa si naskočila silná zostava. Skupina bola v zložení Peter Sagan a Lukas Pöstleberger z Bora-Hansgrohe, Benoît Cosnefroy (:alm:), Kasper Asgreen (:dqt:), Toms Skujins (:tfr:), Anthony Perez (COF), Matteo Trentin (:ccc:) a Michael Gogl (:ntt:). Prioritou bola šprintérska prémia, po nej to Talian Trentin zabalil a nechal sa pohltiť. Únik sa dostal na hranicu 4 minút a viac nebolo dopriane. Na čele pelotónu sympaticky hájila žltý dres stajňa UAE.

40 kilometrov pred cieľom bola snaha útočníkov zlikvidovaná a začínalo sa od znova. Peter Sagan (BOH) dnes vzal dôležitých 17 bodov a potvrdzuje tak snahu o ďalší zelený dres. Ani dnes sa jazdci nevyhli pádom. Nedávny víťaz Dauphiné – Daniel Martinez (:efd:) si ustlal v zjazde a nabral nepríjemnú stratu.

Profil 2. etapy:


10 kilometrov pred cieľom sa rozdávali bonifikačné sekundy. Najviac ich pobral Adam Yates (:mts:), ktorý sa spolu s Julianom Alaphilippeom (:dqt:) a Marc Hirschim (:sun:) odpútali od hlavnej skupiny. Žltý dres medzičasom nabral stratu 17 minút. Trojica na čele spolupracovala a 3 kilometre pre cieľom bol ich náskok 20 sekúnd. Hlavný balík zaspal a začal tlačiť neskoro.

Julian Alaphilippe (:dqt:) nebol najväčším favoritom do šprintu a takticky musel čakal na svoju šancu. Švajčiar bol papierovo najrýchlejší. V záverečnej rovinke to ako prvý rozbalil spomínaný Francúz, hlavý balík sa blížil a musel to skúsiť. Marc Hirschi (:sun:) si nechal priveľký odstup a nestihol dohnať famózneho domáceho jazdca.

Dojazd (Alaphilippe vs Hirschi):

Výsledky 2. etapy Tour de France 2020:

1.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:4:55:27
2.Marc Hirschi (Swi):sun:
3.Adam Yates (GBr):mts:0:00:01
4.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:0:00:02
5.Sergio Higuita (Col):efd:
6.Bauke Mollema (Ned):tfr:
7.Alexey Lutsenko (Kaz)AST
8.Tadej Pogačar (Slo):uae:
9.Max Schachmann (Ger)BOH
10.Alberto Bettiol (Ita):efd:

Celkové poradie:

1.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:8:41:35
2.Adam Yates (GBr):mts:0:00:04
3.Marc Hirschi (Swi):sun:0:00:07
4.Sergio Higuita (Col):efd:0:00:17
5.Tadej Pogačar (Slo):uae:
6.Esteban Chaves (Col):mts:
7.Egan Bernal (Col):ins:
8.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
9.Nairo Quintana (Col)Arkéa Samsic
10.Guillaume Martin (Fra)COF

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár