Tour de France: Gavíria vyhral štvrtú etapu, Sagan opäť druhý a udržal si zelený dres

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/ColCiclismo

Jazdci dnes absolvovali už štvrtú etapu pretekov Tour de France. Končila v meste Sarzeau na západnom pobreží Francúzska. Mala rovinatý charakter, obsahovala iba jednu vrchársku prémiu štvrtej kategórie. Očakávala sa šprintérska koncovka.

Do úniku sa dostala štvorica jazdcov z prokontinentálnych tímov. Išlo o jazdcov Guillaume Van Keirsbulck (Wanty – Groupe Gobert), Jérôme Cousin (Direct Energie), Anthony Perez Dimitri Claeys z tímu Cofidis, Solutions Crédits. Prvé štyri miesta na šprintérskej prémii získali títo jazdci. Z pelotónu bol prvý Fernando Gaviria (:qst:) a získal 11 bodov. André Greipel (:lot:) si pripísal 10 bodov a na prémii bol siedmy Peter Sagan (BOH). Slovák získal 9 bodov. Vrchársku prémiu ovládol Perez.

Únik si vytvoril veľký náskok. Na začiatku bol rozdiel dokonca osemninútový. 20 km pred koncom začal výrazne pracovať tím Quick-Step Floors. Hlavne vďaka Nikimu Terpstrovi (:qst:) sa začala strata znižovať.

5 km pred cieľom došlo k hromadnému pádu. Spadol Steven Kruijswijk (:lot:) alebo Pierre Latour (:alm:). Vzadu sa ocitol Rigoberto Urán (:efd:), ktorému prišli na pomoc tímoví kolegovia. Boli to prvé komplikácie pre kolumbijského favorita na žltý dres. To isté sa stalo Ilnurovi Zakarinovi (:kat:).

Únik bol dostihnutý iba kilometer pred koncom. Tímy sformovali svoje šprintérske vláčiky. Richeze (:qst:) pripravil šprint Gaviriovi (:qst:). Za ním bol Peter Sagan (BOH). Silný špurt predviedol André Greipel (:lts:). Nemec s Kolumbijčanom bojovali vedľa seba. Sagan sa držal na kolese Greipela a v poslednej možnej chvíli zrýchlil. Medzi ním a Greipelom to bolo veľmi tesné. Etapu vyhral Fernando Gaviria Sagan bol opäť druhý.

23-ročný šprintér dosiahol druhé víťazstvo na premiérovom štarte na Tour, kde vyhral prvú a štvrtú etapu. Sagan si vďaka dvom druhým a jednému prvému miestu udržal zelený dres pre lídra bodovacej súťaže. Slovák má 143 bodov, Gaviria 139.

Poradie v GC

Greg Van Avermaet (:bmc:) finišoval v pelotóne a udržal si žltý dres. Rigobeeto Uran a Kruijswijk napokon skončili v hlavnom balíku. Zakarin prišiel so stratou 59 sekúnd a tento čas mu bude chýbať v boji o celkový triumf. Rus je lídrom tímu Katusha – Alpecin.

Záverečný šprint:

Výsledky 4. etapy:

1.Fernando Gaviria (Col):qst:4:25:01
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.André Greipel (Ger):lts:
4.Dylan Groenewegen (Ned):lot:
5.Marcel Kittel (Ger):kat:
6.Andrea Pasqualon (Ita)Wanty – Groupe Gobert
7.Alexander Kristoff (Nor):uae:
8.John Degenkolb (Ger):tfr:
9.Dion Smith (NZl)Wanty – Groupe Gobert
10.Timothy Dupont (Bel)Wanty – Groupe Gobert

Celkové poradie:

1.Greg Van Avermaet (Bel)BMC13:33:56
2.Tejay Van Garderen (USA)BMC
3.Geraint Thomas (GBr)SKY0:00:03
4.Philippe Gilbert (Bel)QST0:00:05
5.Bob Jungels (Lux)QST0:00:07
6.Julian Alaphilippe (Fra)QST
7.Tom Dumoulin (Ned)SUN0:00:11
8.Søren Kragh Anderden (Ned)SUN
9.Michael Matthews (Aus)SUN
10.Rigoberto Uran (Col)EFD0:00:35
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár