Tour de France: Zostava Bory je vonku. Okrem Peťa si miestenku vybojoval i Juraj

Sagan

zdroj: twitter.com/petosagan

Presne o 10 dní začína druhá Grand Tour sezóny – Tour de France. Nemecký tím Bora – Hansgrohe dnes zverejnil konečnú nomináciu na tento podnik. V nej nechýba adept na zelený dres – Peter Sagan (BOH) a jazdec na celkové poradie – Rafal Majka (BOH). Kým títo dvaja jazdci mali účasť istú, tak zbytok musel zabojovať. Do finálnej zostavy sa nakoniec dostal i Petrov brat Juraj Sagan (BOH). Pre uradujúceho majstra Slovenska to bude prvá Tour de France v kariére. Do deviatky sa dostala až trojica nemeckých jazdcov. Nemecké trio si tak vychutná Gránd Départ v domácom Düsseldorfe.

Všeobecne sa očakáva, že Tourminátorovi budú pomáhať Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Rüdiger Selig, Jay McCarthy a brat Juraj. Rafalovi Majkovi ostáva menší počet jazdcov. Pawel Poljanski a Emanuel Buchmann budú Poliakovi kryť chrbát. Spomínaný Nemec obsadil na nedávnom Critérium du Dauphiné siedme miesto a vyhral súťaž mladíkov.

Športový riaditeľ Enrico Poitschke v rozhovore pre cyclingnews.com povedal:

„Máme veľmi silný tím. Výsledky z minulého týždna naše sebavedomie len posilnili. Na Tour pojdeme na dvoch lídrov a preto bolo dôležité správne zložiť tím. Verím, že sa nám to podarilo a už teraz sa teším na štart v Düsseldorfe.“

 


Konečná nominácia: Maciej Bodnar (Pol), Emanuel Buchmann (Ger), Marcus Burghardt (Ger), Rafal Majka (Pol), Jay McCarthy (Aus), Pawel Poljanski (Pol), Peter Sagan (Svk), Juraj Sagan (Svk) a Rüdiger Selig (Ger).

 

zdroj: cyclongnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár