Tour du Var 2022: Wellens nedal Quintanovi žiadnu šancu (2. etapa)

Tim Wellens

zdroj: ©PHOTOGOMEZSPORT2020

Druhú etapu pretekov Tour du Haut Var et des Alpes Maritimes ovládol Tim Wellens (:lts:). Belgičan sa dostal do záveru s Nairom Quintanom (Arkeá-Samsic). Tam ho vyškolil a dostal sa tak do vedenia pretekov. Peter Sagan (TotalEnergies) dnes obsadil 99. miesto.

Dojazd:

Profil 2. etapy

Priebeh 2. etapy

Do úniku si dnes naskočila pätica jazdcov. Skupina bola v zložení Lewis Askey (FDJ), Lilian Calmejane (:alm:), Jonas Rutsch (:efd:), Jonathan Couanon (Nice Métropole Côte d’Azur) a Maxime Urruty (Nice Métropole Côte d’Azur). Náskok skupiny sa však sotva dostal na tri minúty. V polovici etapy to bola už len jedna minúta a šance na úspech boli minimálne. 50 kilometrov pred cieľom bol náskok už len 30 sekúnd. Čoskoro bol na čele už len osamotený Nemec Rutsch a blížil sa zaujímavý záver. O chvíľu bolo hotovo a nastal čas pre hlavný balík.


Na jednom zo stúpaní udával tempo Thibaut Pinot (FDJ), skupina favoritov sa poriadne preriedila. Bolo tam približne 50 jazdcov. Na začiatku predposledného stúpania udával tempo Cofidis, pripravovali pozície pre Guillame Martina. Tím Lotto Soudal však bol hneď za nimi, bol tam v plnej zostave. Peter Sagan (TotalEnergies) už nefiguroval v tejto skupine, no mal tam štvoricu tímových kolegov. Najlepšiu pozíciu mal však líder pretekov Caleb Ewan (:lts:), Austrálčan si brúsil zuby na ďalšiu výhru.

Nalini - procycling

Tu mu však chcel prekaziť Quintana (Arkeá-Samsic), na poslednom stúpaní nastúpil. Doplnil ho Guillame Martin (Cofidis). Kolumbijčan však na nič nečakal a zaradil druhý prevodový stupeň. Na rovinke však naštartoval svoj dieslový motor Tim Wellens (:lts:) a stíhal vedúceho Quintanu. Kolumbijčana docvakol 3 kilometre pred cieľom a bol favoritom do záveru.

V cieľovej rovinke nedal Belgičan Quintanovi šancu a zajtra si oblečie dres pre lídra pretekov.

Výsledky 2. etapy Tour du Var

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár