Tourmalet v 6. etape Vuelta a España sa ruší

Vuelta a España 2020
Col du Tourmalet

zdroj: twitter.com/GeraintThomas86

Cieľ na legendárnom pyrenejskom stúpaní Col du Tourmalet v 6. etape Vuelta a España 2020 sa ruší. Španielski organizátori nedostali povolenie vstúpiť na územie Francúzska, kde sa mal cieľ nedeľňajšej etapy konať. Dôvodom sú prísne bezpečnostné opatrenia francúzskych oblastí spojené s koronavírusom.

Unipublic, spoločnosť stojaca za Vueltou, si vo štvrtok vypočula rozhodnutie vedení prefektúr Pyrénées-Atlantiques a Hautes-Pyrénées. Podobný osud postihol aj 20. etapu Giro d’Italia, ktorá nedostala povolenie od alpského mesta Briançon usporiadať plánovanú kráľovskú etapu.



Nový profil 6. etapy Vuelta a España:

zdroj: lavuelta.es

Novým cieľovým stúpaním sa stalo Aramón Formigal (14,6 km – 4,6%). Etapa má po novom 146,6 km a 3040 nastúpaných výškových metrov. Okrem legendy Tour de France Col du Tourmalet (19 km – 7,4%) sa malo v intenzívnom dni pôvodne vystúpať aj na Alto del Portalet (15 km) a ďalšiu legendu Col d’Aubisque (16,4 km).

Ide tak o menej náročný deň, ale všetko bude závisieť od prístupu veľkých tímov. Pred cieľom sa nachádzajú iba dve trojkové a dvojkové stúpania, čiže sa bude čakať iba na záverečný kopec. Tam sa v roku 2016 ukončili šance Chrisa Frooma na celkový triumf, z čoho profitoval aktívny Alberto Contador a neskorší víťaz Nairo Quintana.

Na stúpaniach bude zákaz vstupu pre divákov – tak, ako to je na celej Vuelte.

Pôvodná etapa s Col du Tourmalet:

6. etapa Vuelta a Espana 2020
6. etapa Vuelta a Espana 2020

Etapa mal byť súčasťou nedeľou v anglických médiách označovanou ako „Super Sunday“. V jeden deň sa mal konať monument Paríž – Roubaix, táto intenzívna etapa na Tourmalet a záverečná časovka Giro d’Italia. V pôvodnom pláne spred augusta ostala len posledná udalosť.

Kráľovská etapa Vuelty je v pláne 1. novembra v 12. pretekárskom dni. Na programe je mimoriadne náročné Alto De L’Angliru. V utorok je potom časovka a to by mali byť dni, kedy sa budú tvoriť najväčšie rozdiely.



Zdroj: lavuelta.es

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár