Trasa Giro d´Italia 2022 je známa

Giro d'Italia 2022

zdroj: twitter.com/giroditalia

Etapy Giro d´Italia boli postupne odhaľované v priebehu týždňa. Program 105. ročníka talianskej Grand Tour je už známy. Počas troch týždňov pretekári absolvujú 3 410,3 kilometrov. V itinerári pretekov sa nachádzajú len dve krátke individuálne časovky. Druhý deň pretekov sa bude jazdiť 9,2 kilometra v uliciach Budapešti.

Talianský časovkár Filippo Ganna (:ins:)

“ Ten, kto získa vedenie v celkovom poradí po víťazstve v individuálnej časovke v Budapešti bude vlastniť rúžový dres niekoľko dní. Potom posledná časovka vo Verone bude veľkolepou a rozhodujúcou skúškou v korunovaný celkového víťaza.“

Slávnostný štart sa odohrá u našich južných susedov v Maďarsku. Hlavné mesto Budapešť bude hostiť dve etapy. Posledný deň cyklisti absolvujú okolo jazera Balatón.

Hneď úvodná previerka na talianskych cestách prinesie horské vyvrcholenie na sopke Etne. Práve štvrtá etapa by mala preveriť pripravenosť favoritov na celkové poradie.

Trasa Giro d´Italia 2022

Organizátori si pripravili kilometrovo kratšie etapy. Najdlhší deň strávi pelotón na cestách v jedenástej etape, ktorá bude merať 201 kilometrov. Špurtéri budú mať celkovo sedem príležitostí na triumf. Pričom tri z nich sa nachádzajú až v treťom týždni.

Na trase nájdeme šesť náročných horských profilov. V závere úvodného týždňa cyklisti zavítajú do Apenín, kde ich bude čakať náročných 187 kilometrov. Nastúpajú pri nej 5 000 výškových metrov. Druhý týždeň budú rovinaté etapy prepojené klasikárskymi a kopcovitými profilmi. Pred tretím dňom  voľna sa pelotón presunie do Álp.

Celkový víťaz Gira 2021 Egan Bernal (:ins:)

„S týmito šiestimi vysoko horskými etapami je jasné, že 2022 Giro d’Italia bude ďalším ťažkým. Prvá horská previerka na ETNE bude dôležitá. Môže naozaj vyselektovať celkové poradie.“

Posledný týždeň otvoria dve etapy v horách. Nasledovať bude jednoduchší deň na rovine. Na zvlnený profil bude nadväzovať záverečná horská previerka. Taliansky trojtýždňový etapák uzavrie 17 kilometrová časovka vo Verone.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár