Trasa La Vuelta a Espaňa 2021 bola predstavená

La Vuelta Ciclista a Espaňa 2021

zdroj: https://twitter.com/lavuelta/status/1359827678497488898/photo/1

Organizátori v meste Burgos dnes predstavili celú trasu 76. ročníka španielskych cyklistických pretekov La Vuelta Ciclista a Espaňa 2021. Ako sme vás už skôr informovali, španielske etapové preteky s prívlastkom La Passion Que Te Toca sú na programe od 14. augusta do 5. septembra. Trasa Vuelty 2021 bude výhradne španielska, a teda konvoj 22 cyklistických tímov nezavíta do susediacich krajín. Pôjde sa z mesta Burgos naprieč takmer celým Španielskom okrem severovýchodnej časti. Záver je naplánovaný v meste Santiago de Compostela.

Základné parametre trasy 2021

Cyklisti na tohtoročnej Vuelte najazdia presne 3336,1 kilometrov prerozdelených do 21 etáp. 8 etáp je rovinatých, pričom dve z nich sú s dojazdom do kopca. Ďalších 11 etáp je klasifikovaných ako horské. respektíve kopcovité. Okrem tejto už ťažkej skúšky na jazdcov čakajú aj dva súboje proti chronometru. Cyklisti vysadnú na časovkárske špeciály hneď v prvej etape a budú krúžiť vôkol majestátnej katedrály v Burgose na znak osláv jej 800 ročnej existencie. Druhá časovka jednotlivcov je naplánovaná až na samotný záver v historickom centre mesta Santiago de Compostela. Samozrejme, na programe sú aj dva voľné dni, ako je zvykom na trojtýždňových podujatiach.

Profily etáp (©Unipublic)

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Vyjadrenie:

“Svet si teraz prechádza veľmi ťažkými časmi a presne to bolo čiastočne cítiť aj v našej krajine. Práve kvôli tomuto dôvodu sme si priali navrhnúť iný typ pretekov. Je to ambiciózna Vuelta, ktorá zahrnie veľa kilometrov, ale ostane iba v Španielsku. Chceme ukázať našu krajinu: jej krásu a jej potenciál ako svetový turistický líder. Budeme prítomní vo veľa regiónoch so širokým množstvom rôznych terénov a neslýchaných zákutí, zatiaľ čo navštívime taktiež nejaké veľké turistické centrá. Toto je naša cesta zabávania ľudí a promovania turizmu počas toho, ako očakávame postupný návrat do normality.” povedal Javier Guillén, generálny riaditeľ pretekov La Vuelta Ciclista a Espaňa 2021.

Podrobnejšie informácie o trase 76. ročníka La Vuelty nájdete vo videu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár