Valverde sa hneval, ale Wellens vyhral (Mallorca Challenge)

Tim Wellens

zdroj: © Mallorca Challange

Trofeo Serra de Tramuntana (3. diel Mallorca Challenge) ovádol Tim Wellens (:lts:), keď v závere opanoval šprint 7-člennej skupiny. Druhého Valverdeho (MOV) porazil o dĺžku bicykla.

Na jazdcov dnes čakalo 159 kilometrov a kopcovitý profil. V itinerári boli 3 stúpania druhej kategórie a jedno prvej (Coll Puig Major). Začiatok i koniec bol v mestečku Lloseta, ktorá leží na severe ostrova. Na pelotón čakalo slnečné počasie a príjemných 18 stupňov celzia.

Profil

Štart

Priebeh Trofeo Serra de Tramuntana (Mallorca Challenge)

Do úniku dňa si dnes naskočila šestica jazdcov. Skupina bola v zložení Jacopo Mosca (:tfr:), Jokin Murguialday (Caja Rural – Seguros RGA), Julen Irizar (Euskaltel – Euskadi), Iva García Cortina (MOV), Kevin Vauquelin (Team Arkéa Samsic) a Sander De Pestel (Sport Vlaanderen – Baloise). Po 60 kilometroch bol ich náskok na úrovni 3 minút. V polovici pretekov sa náskok šplhal k štyrom minútam, no najťažšie stúpania ešte len čakali.
Dotout- procycling
Po osemdesiatich kilometroch začala šliapať Bora a Movistar. Po troch hodinách pretekania bol únik zlikvidovaný a prichádzal čas pre najväčších favoritov. Na stúpaní Coll Puig Major zaútočila skupinka elitných vrchárov. Do čela sa dral Valverde (MOV), Mas (MOV), Buchmann (BOH), Barguil (Arkea-Samsic) či Gesbert (Arkea-Samsic). Tesne po vrchole bol pelotón jednu minútu ďaleko. 20 kilometrov pred cieľom viedla trojica Zwiehoff (BOH), Gesbert a Barguil. Skupina okolo Valverdeho bola 25 sekúnd za nimi.



15 kilometrov pred cieľom bojovala o prvenstvo už len dvojica Zwiehoff – Barguil, náskok na prenasledovateľov bol 36 sekúnd. Skupina favoritov strácala, no rozhodne neprestala bojovať. Napokon sa snaha vyplatila, keď dostihli vedúcu dvojku. V záverečnom šprinte siedmich ľudí dominoval Tim Wellens (:lts:).

Finiš

Výsledky Trofeo Serra de Tramuntana (Mallorca Challenge)

01Tim Wellens (:lts:)
02Alejandro Valverde (MOV)
03Simon Clarke (:isn:)
04Brandon McNulty (:uae:)
05Kobe Goossens (:iwg:)
06Emanuel Buchmann  (BOH)
07Enric Mas (MOV)
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár