UCI obmedzuje boj s mechanickým dopingom

UCI obmedzuje boj s mechanickým dopingom

zdroj: twitter.com/MtbApp

Iba pred dvomi rokmi zaviedla Medzinárodná cyklistická únia (UCI) špeciálne oddelenie pre boj s mechanickým dopingom. Úloha predchádzať skrytým motorom v bicykloch však už nebude pokračovať. Ku 30. júnu stráca toto odvetvie značnú podporu od únie a končí aj šéf tohto oddelenia Jean-Christophe Péraud.

Na zastavení oddelenia bojujúceho s technologickým dopingom mala svoj podiel celosvetová pandémia, keďže sa zúžili príjmy pre vrcholnú cyklistickú organizáciu. Ako prvá padlo za obeť oddelenie vedené druhým mužom Tour de France z roku 2014, Jean-Christophe Péraudom.

„UCI nedokázala zaručiť verejnosti, že mechanický doping neexistuje. Osobne si myslím, že na najvyššej úrovni sa takéto podvody nedejú. Ale UCI to nedokázala potvrdiť. A v takom prípade neexistuje nič ťažšie, ako dokázať, že niečo neexistuje. Verejnosť stále môže byť na pochybách,“ povedal bývalý cyklista Péraud.

Tak ako ešte pred rokom prezident UCI Lappartient vyhlasoval pritvrdenie v tejto oblasti, teraz je jasné, že boj s podvodom na mechanickej úrovni sa z časti zastavuje. Tento krok samozrejme spustí vlnu kritiky, keďže mechanické podvádzanie je rovnaké ako to látkové.

 

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár